BTC hash oranı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı,
BTC hash oranı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı,

BTC hash oranı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı, uzmanlar nasıl yorumluyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Madencilik oranı, Çin’in kripto madenciliği yasağından bu yana tamamen iyileşti. Güçlü Blockchain göstergelerine rağmen, Bitcoin’in (BTC) fiyatı hâlâ 42.000 $ civarında mücadele ediyor.

Bitcoin’in ağ etkinliğinin en önemli göstergelerinden biri olan BTC madencilik oranı, son altı ayda %100’ün üzerinde bir sıçramaya tanık oldu. Glassnode’un verileri, BTC’nin ortalama hash oranının tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 183 Exahash’a ulaştığını gösteriyor.

Geçen yıl Çin, bölgedeki kripto madenciliğine yönelik bir baskı başlattı ve ülkedeki madencilik faaliyetlerine tam bir yasak getirdi. Çin’in küresel kripto madenciliği ekosistemindeki hakimiyeti nedeniyle, hash oranı Mayıs 2021’de %54’ten fazla düştü.

Temmuz 2021’den bu yana neredeyse %117’lik şaşırtıcı bir artış, kripto madenciliği sektöründe beklenenden daha erken bir toparlanmanın altını çizdi:

“BTC Hash Rate, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 183 Exahash’a ulaştı. Glassnode, geçen yıl Mayıs ayında Çin’deki bir yasaktan kaynaklanan -%54’lük bir düşüşün ardından, madencilik kuleleri faaliyete geri döndü ve ağ güvenliğini Temmuz 2021’den bu yana +%117 artırdı.”

Bitcoin’in büyüyen ağı, 2021’de Bitcoin fiyat artışını destekledi. Ağ etkinliği yeniden yükselirken, Bitcoin boğaları önemli bir fiyat artışı bekliyor. Kripto varlığı şu anda 42.000 dolar civarında mücadele ediyor. BTC’nin fiyat hareketi, geçen hafta yaklaşık %1 artarak son 7 gün içinde neredeyse sabit kaldı.

Kısa vadeli BTC sahipleri

Bitcoin ağı son birkaç ayda ilginç bir gelişme gördü. Dijital varlığın kısa vadeli sahipleri şu anda 3 milyon coine sahip ve bu, Ağustos 2020’den bu yana en düşük seviye. Bitcoin transfer hacminin yaklaşık %40’ı şu anda kârda. Glassnode’un yorumu şu şekildeydi:

 “Kısa Vadeli Sahipler, son birkaç ay içinde kripto paralarını satın alan yatırımcılar şu anda 3 milyon BTC’ye sahipler. Bu, tarihsel olarak düşük bir seviye ve Ağustos 2020’den beri görülmedi.”

Glassnode Kurucu Ortağı Yann ve Jan, “Düşük bir Stabilcoin Arz Oranı ile birlikte Kârı düşük kısa vadeli sahip Arzı, Bitcoin’e yeniden yatırılmayı bekleyen çok sayıda mevduat olduğunu gösteriyor” dedi.

financemagnates


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin