Kazakistan, kripto madenciliği için nükleer santral kurmayı planlıyor

Kazakistan, kripto madenciliği için nükleer santral kurmayı planlıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kazakistan cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev, ülkenin karşı karşıya olduğu enerji krizinin ortasında kripto madenciliğinin büyümesini sürdürmek için bir nükleer santral inşa etmeyi önerdi.

Öneri, “yerli finansal sistemin ekonomik kalkınmaya ve vatandaşların refahına katkısını artırmayı” amaçlayan çeşitli önerilerin ardından 19 Kasım’da bankacılarla yapılan toplantıda yapıldı.

Çin’in kripto madenciliği üzerindeki baskısından sonra Kazakistan, Çinli kripto madencilerinin göç etmesi için popüler bir ülke haline geldi. Hükümetin kripto madenciliğine müdahale etmemesi ve düşük enerji maliyetleri ülkeyi gelecek vaat eden bir yere dönüştürdü.

Cambridge Alternatif Finans Merkezi’nden alınan Endeksin IP verilerine göre Kazakistan, Bitcoin madencilik gücünün dünya çapında kontrolünde ABD’den sonra ikinci sırada yer alıyor. Ancak ülke, enerji arzının hazır olmadığı artan bir talebe sahip.

Cumhurbaşkanı Tokayev, kripto madenciliği operasyonlarındaki hızlı büyümenin bir sonucu olduğunu düşünerek “Kazakistan’da elektrik kesintilerinin ilk belirtilerini şimdiden hissettiğini” söyledi.

Başkan şimdi, nükleer santral inşa etme konusundaki önceki sözleri 2019’da büyük tepki ve eleştiri aldığı için “popüler olmayan bir karar” verme ihtiyacından bahsediyor ve ancak şimdi “bir liderin rolü popüler olmayan kararlar vermek” diye ekliyor.

Cumhurbaşkanı Tokayev, Kripto madenciliğinin getirisini görmek istiyor

Kazakistan cumhurbaşkanı, kripto para birimlerinin “mevcut finansal sistemi üzerindeki etkilerinin risklerini ve potansiyelini ayık bir şekilde değerlendirmenin” gerekli olduğunu söyledi ve ülkenin kendi kripto borsalarını oluşturmaya izin veren dengeli bir düzenleyici ortam çağrısında bulundu.

Kripto üretiminden pratikte “herhangi bir finansal getiri” görmediklerini ve Kazakistan’ın yeni inovasyonlardan kâr etmesini amaçladıklarını belirtti ve ekledi:

“Yeni bir yenilikçi ekonomi, bir finansal ekosistem yaratma yolunun yalnızca başında olduğumuzu varsaymalıyız. Önümüzde çok ciddi bir çalışma var. Benim için, Devlet Başkanı olarak, tüm ekonomimizi yenilikçi gelişimin yeni raylarına aktarmak öncelikli bir görevdir.”

Rusya, nükleer santralin kurulmasına yardımcı olacak mı?

Bu, Tokayev’in bir nükleer santral inşa etmeyi ilk önerişi değil. 2019’da, teknoloji ve eğitim konusunda yardım teklif eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Bu öneri, çevresel etkilerden, maliyetlerden, Rusya’ya enerji bağımlılığından ve ülkenin Sovyetlerin atom silahları test alanı olarak önceki tarihinden korkan Kazakistan vatandaşları tarafından iyi karşılanmadı.

Vatandaşların tepkisi şimdiye kadar santral fikrini bir kenara itecek kadar güçlüydü. Tokayev, bunun yapmaları gereken bir şey olduğunu ve bunun başka bir yolu olmadığını öne sürüyor. Enerji durumu henüz en kötü durumda değil, ancak Enerji Bakanlığı ülkenin kış için Rus elektriği alacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı 2019’da “Nükleer santral kurma kararının ülkemiz nüfusunun çoğunluğunun görüşü dikkate alınmadan verilmeyeceğini” söylemişti. Şimdi, bazıları bu konudaki görüşlerinin değişip değişmediğini merak ediyor.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin