16 Mart Chainlink ve Bitcoin Cash fiyat analizi
16 Mart Chainlink ve Bitcoin Cash fiyat analizi

23 Haziran Bitcoin fiyat analizi: Death cross geliyor! “Yüzde 55 çöküş kapıda” iddiası

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dün hayli etkileyici bir yükseliş kaydederek 9.700 dolara dayanan Bitcoin dolar karşısında bir kez daha 9.600 seviyesinin altına geriledi. Olumlu görünüm sürüyor lakin 20 günlük üstel hareketli ortalama (20-DMA), önümüzdeki oturumlarda 50 günlük basit hareketli ortalamasının (50-DMA) altına düşebilir ve bir death cross oluşumuna sebebiyet verebilir.

20-50 death cross, 50-200’ün aksine gerçek zamanlı veriler sunuyor

Death cross modeli tipik olarak önemli bir satış olasılığını gösterir. 2008-2009 mali krizi ve dotcom balonu da dahil olmak üzere yatırımcılar, onlarca yıldır en şiddetli düşüş piyasalarını tahmin etmek için bu teknik göstereden yararlandı.

Grafik gözlemcilerine göre 50 günlük hareketli ortalama 200 günlük hareketli ortalamanın üzerine çıkarak death cross modelini doğrular. Fakat 50-200 geçişleri genellikle gecikmeli göstergeler olduğu için varlığın aşağı yönlü hareketinden sonra ortaya çıktıklarını unutmamak gerekiyor. 20-50 geçişlerinde ise durum böyle değil.

bitcoin, bitcoin dolar, bitcoin kaç dolar, bitcoin ne kadar, bitcoin yorum, 1 bitcoin kaç tl, bitcoin analiz, yorum, tahmin, bitcoin grafiği

20-50 geçişleri, yatırımcıların bir varlığın trendini gerçek zamanlı olarak tahmin etmelerini sağlayabiliyor. Death cross Bitcoin grafiğinde son görüldüğünde yüzde 55’lik bir düzeltmeyle karşı karşıya kalmıştık. Bunun tekrarlanabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Bu model son görüldüğünde Bitcoin fiyat grafiğinde neler yaşandı?

Kasım 2019’daki 20-50 geçişinin ardından da benzer bir çöküş yaşanmıştı. O esnada Bitcoin fiyatı, death cross modeli gösterdikten sonra yaklaşık yüzde 29 düştü. Temmuz 2019’daki benzer bir geçiş ise yüzde 23’lük bir düşüşe sebep olmuştu.

Şimdi 20-50 geçişi bir kez daha görülmek üzere.

Bitcoin günlük grafiğindeki olası bir death cross’un BTC fiyatını 9.000 doların altına düşürme ihtimali var. Ayrıca haftalık görünümde golden cross oluşması nedeniyle aşağı yönlü hareket uzun sürmeyebilir.

bitcoin, bitcoin dolar, bitcoin kaç dolar, bitcoin ne kadar, bitcoin yorum, 1 bitcoin kaç tl, bitcoin analiz, yorum, tahmin, bitcoin grafiği

Golden cross düşüşün önüne geçebilir

Golden cross ve death cross oluşumlarının karşılıklı kutuplar olduğunu unutmamak gerekiyor. Bir varlığın kısa vadeli hareketli ortalaması, uzun vadeli hareketli ortalamasının üzerinde kaldığında patern yüzeye çıkıyor. Bitcoin, haftalık grafiğinde 20-50 boğa crossover’ını göstermeye 40 dolar kadar yakın.

2019 ortasındaki bir fraktal, 20-50 golden cross formasyonundan sonra bitcoin’in yükselme eğiliminde olduğunu göstermişti. Kripto para birimi, desenin Mayıs 2019’da ortaya çıkmasından sonra yaklaşık yüzde 69 arttı.

Bu ikilem Bitcoin’i uzun vadede bir yükseliş eğiliminde bırakıyor. 8.000-8.600 dolarlık geçici desteklere düzeltme ihtimali de elbette söz konusu ancak uzun vadede beş haneli fiyatların yeniden görüleceği ile ilgili ciddi bir iyimserlik var.

Bu arada bir sonraki Bitcoin yükselişinin ne zaman gerçekleşeceğini merak ediyorsanız bu haberimize göz atmanızda fayda var.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin