featured

BRC20 tokenlarının yükselişi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

BRC20 ya da Bitcoin Request for Comment 20 tokenları, Bitcoin blok zinciri üzerinde çalışan yeni bir token türüdür. Token türü, kullanıcıların Bitcoin üzerinde bir komut dosyası depolamasına ve bunu tek tek satoshilere atfetmek için kullanmasına olanak tanıyan Ordinals protokolü kullanılarak oluşturulur. BRC-20 tokenları, JSON verilerini ordinal yazıtlara yerleştirir. Daha sonra bu tokenları dağıtabilecek, basabilecek ve aktarabilecek kullanıcılara erişim sağlar.

BRC-20 tokenları hâlâ deneysel olduğunu, ancak son aylarda popülerliklerinde bir artış görüldüğünü belirtmek önemlidir. Şu anda 24.000’in üzerinde BRC-20 tokeni bulunmaktadır ve BRC-20 token çeşidinin piyasa değeri 500 milyon doları aşmıştır.

BRC-20 tokenlarına gösterilen ilginin nedeni

BRC-20 token yükselişinin birkaç nedeni vardır. Bunun nedenlerinden biri, Bitcoin blok zincirinde değiştirilebilir token yaratmanın bir yolunu sunmalarıdır. Bu, benzersiz ve bölünemeyen değiştirilebilir olmayan tokenların aksine bir durumdur. Öte yandan değiştirilebilir tokenlar daha küçük birimlere bölünebilir ve birbirlerinin yerine kullanılabilir. Bu, onları daha çok yönlü hâle getirir ve daha geniş bir kullanım alanı sağlayabilir.

BRC20

Bunlar, son aylarda yaratılan birçok yeni tokenin hâlâ birkaç önemli örneğidir. İlk olarak 8 Mart 2023’te piyasaya sürülen ve yeni oluşturulan BRC20 tokenı olan ORDI gibi bu tokenların yükselişi, BRC20 tokenlarına artan ilginin ve Bitcoin blok zinciri için sundukları potansiyelin bir işaretidir. ORDI, piyasaya sürülmesinden bu yana hızla en popüler BRC20 token çeşitlerinden biri hâline geldi ve halihazırda birçok büyük borsada canlı olarak işlem görüyor.

BRC-20 tokenlarının geleceği

Brc20

BRC20 tokenlarının geleceği hâlâ belirsiz, ancak Bitcoin blok zincirinde devrim yaratma potansiyeline sahip olabilirler. BRC20 tokenları, değiştirilebilir tokenlar yaratmanın bir yolunu sunarak Bitcoin için yeni kullanım alanları açabilir ve onu daha geniş bir kullanıcı kitlesi için daha erişilebilir hâle getirebilir. Bununla birlikte, blok zincirinin anlaşılması çok kolay olması gerektiği için teknoloji yavaş işlemektedir.

nulltx.com

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin