BM, Orta Doğu ve Afrika'daki projelerde Blockchain teknolojisini kullanıyor
BM, Orta Doğu ve Afrika'daki projelerde Blockchain teknolojisini kullanıyor

BM, Orta Doğu ve Afrika’da çeşitli projeler için Blockchain teknolojisini kullanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), Ürdün’deki Suriyeli mülteciler için çeşitli projelerde Blockchain teknolojisini kullanıyor. Bununla birlikte BM, yakın zamanda Afrika’daki yiyecek stoklarını takip etmek için bir test başlatmayı planlıyor. Yapılan açıklamalara göre BM, Orta Doğu ve Afrika’daki pek çok projede Blockchain teknolojisini kullanacak.

Ürdün mülteci kamplarında Ethereum platformu kullanan başarılı bir nakit transferi projesinin ardından, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), Doğu Afrika’daki gıda tedarik zincirini izlemek için Blockchain teknolojisinin kullanımını genişletmeyi amaçlıyor.

Program direktörü Robert Opp şöyle söylüyor:

Gıdaların gerçek zamanlı olarak bilinmesiyle verimliliği arttırabilir ve gıdaların sevkiyattaki sürecini gösterebiliriz. Bu izlenebilirlik kaydına sahip olmak bizim için çok önemli, değil mi?

Projenin Afrika ayağı, şimdilik Doğu Afrika’daki gıda teslimatının, özellikle Afrika’nın Cibuti limanından Etiyopya’ya olan hareketini izlemek ile ilgili.

BM, Orta Doğu için yeni projeler geliştiriyor

Organizasyonun şu anda araştırmakta olduğu bir başka Blockchain projesi ise Suriyeli mültecilere, özellikle de kadınlara kişisel verilerini nasıl yöneteceklerini öğretmeyi hedefliyor.

Opp, Ürdün’de 106 bin Suriyeli mülteciye aylık nakit para transferleri ile ulaşabildiklerini iddia ederken transfer ücretlerinden ayda yaklaşık 40.000 dolar tasarruf etmeyi başardıklarını söyledi.

Opp ekledi:

Mülteciler Yüksek Komiserliği, biyometrik verileri güvenli bir bulut sisteminde tutuyor. Biz sadece bazı temel tanımlayıcı bilgileri indiriyoruz, tüm kimlik bilgilerini Blockchain’e asla koymuyoruz. Hatta tam isimlerin bile oraya gittiğinden emin değilim.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin