Geleneksel piyasalara ilgi düşerken Bitcoin vadelileri rekor düzeyde ilgi görüyor
Geleneksel piyasalara ilgi düşerken Bitcoin vadelileri rekor düzeyde ilgi görüyor

Bloomberg: “Nasdaq Bitcoin vadelilerini yakın zamanda başlatabilir”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Önde gelen ABD hisse borsası Nasdaq Bitcoin vadelilerini piyasaya sürme planlarını devam ettiriyor. Bloomberg’in bildirdiğine göre ise Bitcoin vadelilerin çıkış tarihi 2019 yılının ilk çeyreği.

Bloomberg raporunda “konuyla aşina olan iki kişi” ibaresi kullanılarak, önümüzdeki yılın başlarında potansiyel bir lansmana doğru ilerlediğinden bahsedildi.

Nasdaq Bitcoin vadelileri için CFTC’yi ikna etmeye çalışıyor

Bu gelişme, Bitcoin (BTC) fiyatlarının 13 ayın en düşük seviyesinde olmasına rağmen, mevcut Bitcoin vadeli ürünler için bir test yılının sonuna gelindiğini işaret ediyor. Adı açıklanmayan iki kaynağa göre, Nasdaq, sözleşmeleri başlatmadan önce ABD’nin ana takas düzenleyicileri olan Emtia Vadeli İşlemleri Ticareti Komisyonunu [CFTC] ikna etmek için çalışıyor.

Bir yıldan fazla bir süre önce, borsa, ilk olarak 2018 yılının ortalarına kadar vadeli işlemlerin başlayacağını belirtmişti. Borsadan gelen bu duyuru, bu varlıkları ilk olarak piyasaya süren CBOE ve CME Group’un piyasaya çıkış tarihini belirlemesinden kısa bir süre gelmişti.

Ancak plan yürürlüğe girmedi ve Nasdaq’ın teklifi, şimdi Bitcoin vadelileri başlatmak için Intercontinental Exchange’in Bakkt’i de dahil olmak üzere, geleneksel finans sektöründeki birçok büyük rakipten daha sonra piyasaya çıkacak.

Düzenleyici ve diğer hazırlıklar, Bakkt yöneticilerinin varlıkları piyasaya sürme konusunda yaklaşık 6 hafta kadar gecikmesine neden oldu

Nasdaq Bitcoin fiyat düşüşünden etkilenmemişe benziyor

Nasdaq’ın bu girişimi, Bitcoin fiyatlarındaki son volatilitenin Wall Street’i ilgilendirmediğini gösteriyor. Ayrıca CME’nin de geçtiğimiz çeyrekte belirgin bir artış kaydetmesi borsa için tetikleyici bir faktör olmasına neden olmuş gibi.

Bugün Bloomberg tarafından öne sürülen bu gelişme Nasdaq’ın ileriye dönük olarak piyasa için olumlu bir katalizör olacağını gösteriyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin