featured

Bloomberg analisti uyarıyor: Önümüzdeki aylar Bitcoin ve kripto para piyasası için iyi geçmeyebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bloomberg Intelligence’ın kıdemli makro stratejisti Mike McGlone, yılın ikinci yarısının Bitcoin (BTC) ve kripto para piyasalarının geri kalanı için düşüşle geçebileceğini söylüyor. McGlone, ufukta bir ekonomik durgunluk olduğuna inandığı için hisse senetleri ve kripto gibi risk varlıklarının önümüzdeki aylarda ucuzlayabileceğini dile getirdi.

Kripto

McGlone: Kripto para piyasası zayıflayacak!

Makro stratejiste göre Federal Rezerv hâlâ faiz oranlarını artırma yolunda ilerliyor ve bunun Bitcoin ve diğer kripto para piyasasındaki varlıkların performansını olumsuz etkileyebileceğini belirtiyor.

“Risk varlıkları durgunluk dönemlerinde ucuzlayabilir. Yükselen borsa ile dikkatli merkez bankaları arasındaki kedi-fare oyunu riskli varlıklar için bir engel olabilir. Kriptolar en riskliler arasında yer alıyor ve Bloomberg Galaxy Kripto Endeksi’nin (BGCI) 2023’te 2018’deki en yüksek seviyesinin üzerinde kalamamasının iyi bir nedeni olabilir: Fed hâlâ sıkılaştırıyor.”

BGCI, USD cinsinden işlem gören en büyük kripto varlıklarının performansını takip ediyor. McGlone ayrıca Bloomberg Economics ekibinin kriptolar ve hisse senetleri için “çirkin” bir ikinci yarı öngördüğünü söylüyor.

bitcoin
Kaynak: Mike McGlone/Twitter

“Grafiğimiz, Nasdaq 100 Hisse Senedi Endeksi’nin yükselmesi ve BGCI’nin (2. çeyrekte) düşmesiyle nadir görülen bir ayrışmayı gösteriyor. Bir yıllık federal fon vadeli işlemleri (FF13) bir likidite göstergesidir ve yükselen hisse senedi piyasasına artan faiz artırımı beklentilerini eklemek kripto fiyatlarına tavan yaptırabilir.”

Ayrıca analist kripto para piyasaları ile ilgili sözlerine şöyle devam ediyor: “BGCI 2023’te 1 Haziran’a kadar yaklaşık yüzde 50, Nasdaq ise yüzde 30 yükselmiştir; bu da eğilimi durgunluklarda tipik olana doğru kaydırabilir: Risk varlıkları ucuzlayabilir.”

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin