Bloomberg analisti: 2022 Bitcoin ve altın yılı olacak!
Bloomberg analisti: 2022 Bitcoin ve altın yılı olacak!

Bloomberg analisti: 2022 Bitcoin ve altın yılı olacak!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bloomberg’in kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone, 2022’nin hem Bitcoin hem de altın için iyi olacağına dair düşüncelerini paylaştı. Bloomberg analisti Mike McGlone, 2022’de küresel piyasalarda enflasyonist bir ortamın hakim olacağını ve bu dönemde deflasyonist varlıkların yükseleceğini belirtiyor. Bloomberg analisti, piyasalar yüksek enflasyonla karşılaştığında yatırımcıların güvenli bir seçenek olarak Bitcoin ve altın yatırımına yöneleceğine inanıyor.

Bloomberg analisti, Bitcoin fiyatının 100.000 dolar olacağını söylüyor

Ekonominin odak noktası olan enflasyon, bilindiği üzere Bitcoin’in ortaya çıkmasının ana nedenleri arasında yer alıyor. Aslında, önde gelen kripto para birimi, bu nedenle genellikle “dijital altın” olarak anılır.

Diğer taraftan, enflasyonun bu ay dünya çapında manşetlere çıkmasıyla Bitcoin şu anda en yüksek seviyesinin %39 altından işlem görüyor. Bu, BTC’nin riskten korunmaya yönelik eleştirilmesine yol açıyor.

Bitcoin’in uzun vadeli hareketi için, 9 Aralık’ta tweet atan Mike McGlone, BTC için yeni zirvelerin gelebileceğini öngördü. Analist, dün paylaştığı tweetlerde, 2022’nin deflasyon nedeniyle altın ve Bitcoin yılı olacağını ve petrolün de bu durumdan etkileneceğini belirtti.

Bugün yayınlanan ABD TÜFE verilerine göre, analistler enflasyonun yıllık %6,7 oranında keskinleşeceğini tahmin ediyor.

Enflasyon beklentileri piyasaları etkisi altına aldı

McGlone’un analizine göre altının da önümüzdeki yıl yükseleceği görülüyor. Yılın başından beri Bitcoin karşısında düşük performans gösterdiği için eleştirilen altın, yükselişe hazır görünüyor. Ancak makro piyasalardan gelecek desteğin Bitcoin’i daha yukarılara taşıması bekleniyor.

Tartışmalar devam edecek olsa da, enflasyon konusunda fikir birliği var. Aslında bu fikir birliği sadece yatırımcılar tarafından paylaşılmıyor, Fed tarafından da destekleniyor. Fed Başkanı Powell, bir süre enflasyonun kalıcı olduğunu belirtti. Sonuç olarak, piyasanın neredeyse tüm kesimleri, 2022’de enflasyonun devam edeceği fikrini paylaşıyor ve bu da deflasyonist varlıklara fayda sağlayacak gibi görünüyor.

Bilindiği üzere Bitcoin sınırlı arzıyla ön plana çıkıyor ve enflasyonist bir ortamda deflasyonist bir fırsat sunuyor. 21 milyon ile sınırlı BTC arzı, geleneksel piyasalarla rekabetine ve daha da hızlı büyümesine katkı sağladı.

Ancak bu sefer BTC, zirveden çok uzak bir seviyede bulunuyor. Önde gelen kripto para birimindeki son fiyat düşüşü, varlık yatırımcılarının endişeleri artırdı. Yatırımcıların artan endişesi satış baskısını da beraberinde getiriyor. Aslında bu durum göstergelere aşırı korkunun bir işareti olarak yansıyor. Yatırımcılar şimdi BTC’de artan satış baskısı için acele ediyor ve henüz boğa döngüsünün sonunda değiliz.

atozmarkets


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin