BitRiver, enerjiyi geri dönüştürmek için kripto para çıkartıyor
BitRiver, enerjiyi geri dönüştürmek için kripto para çıkartıyor

BitRiver, enerjiyi geri dönüşümü için kripto para kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Rusya merkezli BitRiver, bitcoin madenciliği ortak yerleşim tesislerinin enerji kapasitesini önceden satmak için bir ERC-20 tokeni çıkardı.

Bitcoin madencilik çiftliği operatörü Pazartesi günü yaptığı bir duyuruda, 100 milyon BitRiver Token (BTR) ön satışı yoluyla 35 milyon dolar topladığını ve her biri ortak yerleşim veri merkezlerinde bir watt-saatlik düşük karbonlu enerjiyi temsil ettiğini söyledi. Tokenin önümüzdeki hafta Bithumb Global’de listelenmesi planlanıyor.

BitRiver, BTR tokenlerini elinde bulunduran madencilik yatırımcılarının BitRiver’da eşdeğer miktarda enerji kapasitesi sağlama hakkına sahip olduğunu ve BTR’nin% 10’una kadar çiftlikte aylık faturalarını ödemek için kullanılabileceğini söyledi.

Token ihracı, BitRiver’ın madencilik müşterilerini 110 megawatt kapasiteli iki operasyonel veri merkezi için güvence altına alma çabalarının yanı sıra yapım aşamasında olan ve Eylül ayında da 100 megawatt kapasite ile faaliyete geçmesi beklenen üçüncü tesisinin geliştirilmesini teşvik etme çabalarının bir parçasıdır.

BitRiver kurucusu ve CEO’su Igor Runets:

BTR tokenini piyasaya sürerek, kripto para madenciliğini daha çevreci hale getirme çabalarımızı hızlandırmaya çalışırken, aynı zamanda dünyanın dört bir yanındaki yatırımcılara bugün çevre dostu kripto para madenciliğinin bir parçası olmak için her zamankinden daha kolay bir yol sunmaya çalışıyoruz.

Örneğin, alıcılar 35.000 $ ‘lık bir maliyetle 100.000 BTR satın alırlarsa, BitRiver’a 90 gün önceden haber vermeleri ve tokenleri üç ay üst üste stake etmeleri koşuluyla, BitRiver tesislerinde 100 kilowatt-saat (kWh) enerji tüketen bitcoin madencilik makinelerini barındırma hakkına sahip olurlar

Bu kapasite miktarı, 110 TH / s’de hesaplama yapan ve piyasadaki en verimli madencilik ekipmanı olan Bitmain’in AntMiner S19 Pro’yu yaklaşık 30 birim çalıştırabilir.

BitRiver, veri merkezlerinde yıllık kullanım maliyetini hesaba katarak her BTR’yi 0,35 ABD Doları olarak fiyatlandırdığını söyledi.

100.000 BTR’nin 100 kWh’ye eşit olduğu durumda, BitRiver bu miktarda elektriği kullanmanın yıllık maliyetinin 35.000 $ olduğunu varsayıyor. Bu, aylık maliyetin yaklaşık 2.916 ABD dolar ve saatlik maliyetin 4 ABD dolar olduğu anlamına geliyor dolayısıyla her bir kWh’nin fiyatı 0,04 ABD dolarıdır.

100.000 BTR’nin % 10’u kadar, piyasa fiyatlarına göre aylık bir faturayı ödemek için kullanılabilir ve BitRiver, beş yıl sonra tüm tokenleri geri alacağını söyledi.

Hareket, dünya küresel bir para kıtlığı yaşarken, bitcoin madencilik makinelerine olan talebin arttığı bir zamanda geliyor. BitRiver, esas olarak kamu hizmeti ücretlerini peşin olarak topladığı için, BTR sahiplerine beş yıl boyunca % 10 yıllık faiz ödemek için ek 65 milyon BTR rezerv tuttuğunu söyledi.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin