BitMart hack: Shiba ve Huobi topluluğu yardım edecek!

BitMart hack saldırısı: Huobi ve SHIB topluluğu çalınan fonların izini sürecek!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – BitMart kripto para borsası platformu, 5 Aralık’ta bilgisayar korsanlarının neredeyse 200 milyon dolar çalmasıyla sonuçlanan büyük bir hack saldırısına uğradı. Bugün, Huobi Global değişim platformu ve Shiba Inu (SHIB/USD) topluluğu, borsanın hack’ten kurtulmasına yardımcı olacaklarını belirttiler.

Huobi ve SHIB topluluğu şu an BitMart’ın güvenlik sistemlerini güçlendirmesine ve çalınan fonların hareketini izlemesine yardımcı olmak için çalışıyor.

Huobi ve SHIB, BitMart’a yardımcı olacak

Kripto para borsa platformu, 5 Aralık’ta sıcak cüzdanının ele geçirildiği bir saldırıya uğradı. Sıcak cüzdan, Ethereum ve Binance Smart zincir blok zincirlerinde barındırıldı.

Hacker, Ethereum ağı üzerinden yaklaşık 100 milyon dolar ve BSC blok zinciri üzerinden yaklaşık 96 milyon dolar çalmayı başardı.

Platformun CEO’su Sheldon Xia, bir hack gerçekleştiğini doğruladı. Kısa bir süre sonra Huobi, çalınan fonlarla bağlantılı olup olmadıklarını öğrenmek için borsasındaki tüm işlemleri izleyerek BitMart’a yardımcı olacağını duyurdu.

Shiba Inu topluluğu ayrıca BitMart’ın güvenlik önlemlerini analiz etmesine yardımcı olacağını belirtti. SHIB topluluğu, ShibaSwap’taki potansiyel güvenlik tehditlerini değerlendirmek için halihazırda bir girişim yürüttüğünü ve bunun BitMart’ın güvenliğini değerlendirmesine yardımcı olacağını belirtti.

Hack, kullanıcı fonlarını tutan sıcak cüzdanlarda gerçekleştiğinden, borsa etkilenen yatırımcıları tazmin edeceğini belirtti.

Platformun CEO’su Xia, “Token takasları gibi en makul çözümleri onaylamak için birden fazla proje ekibiyle de görüşüyoruz. Hiçbir kullanıcı varlığına zarar verilmeyecek.” dedi.

Şu anda BitMart borsası çalışmıyor ve para çekme ve para yatırma işlemlerini geçici olarak durduracağını belirtti. Ancak Xia, platformun 7 Aralık’a kadar faaliyetlerine devam edeceğini belirtti.

BitMart Exchange

Kripto platformlarında artan hack saldırıları

BitMart, son zamanlarda hacklenen tek kripto platformu değil. Zincirler arası bir protokol olan Synapse Bridge, Avalanche Neutral Dollar (nUSD) Metapool’daki milyon dolarlık hack’i engellemeyi başardı.

Synapse Bridge, bir tehdit aktörünün yaklaşık 8 milyon dolar değerinde kripto para çalmasını engelledi. Potansiyel saldırının ardından Synapse Bridge, güvenliğini artırmak için yeni nUSD havuzları dağıttığını duyurdu.

invezz


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin