Bitmart borsası hacklendi: Kayıp ne kadar?
Bitmart borsası hacklendi: Kayıp ne kadar?

Bitmart borsası hacklendi: Kayıp ne kadar?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Popüler kripto borsaları arasında gösterilen Bitmart, Cumartesi günü büyük bir güvenlik ihlali yaşadı. Şirketin CEO’su, bilgisayar korsanlarının 150 milyon dolarlık kripto para çaldığını doğruladı. Bilgisayar korsanları Bitmart’ın Ethereum ve BSC sıcak cüzdanlarını hedef aldı ve SHIB, MANA, BNB, BUSD, Safemoon, Floki, BabyDoge, GMEX ve diğerleri dahil olmak üzere büyük miktarlarda 48 farklı token çaldı.

Saldırı ilk olarak siber güvenlik analiz firması Peckshield tarafından tespit edildi ve Twitter’da duyuruldu. Peckshield, belirli bir Bitmart adresinden sürekli olarak büyük miktarda token bakiyesi çıkışı tespit etti. Adres daha sonra Etherscan’da “Bitmart Hacker” olarak işaretlendi.

Başlangıçta, şirket iddiayı reddetti ve birkaç kullanıcı açıklama için destek birimiyle iletişime geçerken bunu “sahte haber” olarak nitelendirdi. Ancak saldırı daha sonra şirketin Twitter’da CEO’su Sheldon Xia tarafından doğrulandı. Saldırıya yanıt olarak Bitmart, platform bu güvenlik ihlali işlemlerini araştırdığı için tüm para çekme işlemlerini bir sonraki duyuruya kadar askıya aldı.

Bitmart hack’i kripto güvenlik alanındaki endişeleri artırabilir

Bu saldırının büyüklüğü, onu bugüne kadarki en büyük kripto saldırılarından biri yapıyor. Ancak, bu hafta bildirilen tek hack bu değil. Bu haftanın başlarında, DeFi cüzdanı BadgerDAO, yerel tokeninin %15’in altına düşmesine neden olan 10 milyon dolarlık bir hack’e maruz kaldı.

Bu ayın başlarında Binance, yetkilendirmedikleri para çekme talepleri için kullanıcı hesapları askıya alındığından DogeCoin çekilmesiyle ilgili sorunlarla karşı karşıya kaldı. Bir güvenlik ihlali olmamasına rağmen, kripto borsalarının karşı karşıya olduğu artan karmaşıklığa katkıda bulunuyor.

Bitmart hackinde bilgisayar korsanı, çalınan paraları ETH ile değiştirmek için DEX toplayıcı 1 Inch’i kullandı. PeckShield’e göre hacker, dönüştürülen ETH miktarının tamamını Tornado Cash’e yatırmak için ikincil bir cüzdan adresi kullandı ve bu da fonları neredeyse izlenemez hale getirdi.

Bu, bu yıl birden fazla vakada fark edilen benzer bir kripto hack modeli. Bu yılın başlarında, benzer bir bilgisayar korsanı, popüler borsa KuCoin’den 150 milyon dolar değerinde kripto çaldı ve Tordano Cash’i kullanarak benzer bir yol izledi.

Küresel kripto piyasası, hafta boyunca ve muhtemelen bu ay boyunca devam edecek olan büyük bir çöküş yaşıyor. Bu hack, yatırımcılar arasında büyüyen FUD’yi artırabilir. Kullanıcılar arasında kaybolan varlıklarının sigortasıyla ilgili birçok endişe var. Binance ve Coinbase gibi platformlar, herhangi bir güvenlik ihlaline karşı sigorta sağlar. Ancak Bitmart kullanıcılarının aynı avantaja sahip olup olmadığı hâlâ belirsiz.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin