bitfinex ethfinex
Bitfinex ve Ethfinex artık bütün ana stabil coinleri listeliyor

Bitfinex ve Ethfinex artık bütün ana stabil coinleri listeliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitfinex ve Ethfinex kullanıcıları artık piyasada bulunan altı ana stabil coin ile borsada işlem yapabilecekler.

Platformlarda hali hazırda Tether ve DAI stabil coinleri ile işlem yapılabiliyordu. Yeni eklenen dört stabilcoinler ise USDC, Paxos Standard, Gemini Doları ve True USD oldu.

Yeni eklenen coinler, USD karşısında da işlem görebilir olacak.

Bitfinex Tether’den uzaklaşıyor

2014 yılında piyasaya sürülen Tether, platformda sabit bir coin ile işlem yapmak isteyen traderler için tek seçenekti. ABD Doları’nın istikrarını sağlamaya yardımcı oldu ve kullanıcılara coinin para birimi ile yüzde 100 desteklenmesini sağladı. Tether’ın 2017’deki patlaması, piyasadaki diğer oyuncuların kendi alternatiflerini sunmalarını teşvik etti.

Bu hareketle, Bitfinex şimdi, Ethereum üzerinde teminatlandırılmış bir stabil coin olan DAI’yi ve ABD Doları’na bire bir oranında sabitlenmiş 5 diğer coini de listeliyor. Bitfinex, bir blog gönderisinde şunları yazdı:

“Bitfinex ve Ethfinex’i her ekosistem ve müşteri için yüksek kalitede, tarafsız bir buluşma yeri sağlamaya adadık.”

Stabil coinler ayrıca Ethfinex Trustless’de de listelenecek

Ayrıca Ethfinex Trustless kullanıcılarının altı stabil coinin tümünün doğrudan özel cüzdanlarından alışveriş yapabileceklerini açıklandı. Ancak, ticaret sadece yeterli likiditeye ulaşıldığında açılacak.

Ethfinex Trustless, Eylül 2018’de başlatılan tamamen merkezsiz bir token alım satım platformu olarak çalışıyor. Trustless platformunun kullanıcıları, fon saklama yükümlülüğü olmadan Bitfinex ve Ethfinex’in (daha fazla likiditeye sahip) emir defterleriyle kolayca ticaret yapabiliyorlar. Bu, işlemlerin daha hızlı ve daha güvenli hale getirilmesine yardımcı oluyor.

Ethfinex, stabil coinlerin, fiat paranın istikrarını kullanarak daha geniş bir Blockchain benimsenmesi için “harika bir fırsat” sağladığını kaydetti.

blokt

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin