bitcoin ponzi scheme
Bitcoin 'in yüzde 10 düşmesinin nedeni Çin dolandırıcılık vakası mı?

Bitcoin’in yüzde 10 düşmesinin nedeni Çin dolandırıcılık vakası mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ’in bir günde iki haneli kayıplarını defalarca yaşadık. Ve son durumda bunlardan birini daha gördük. Ortaya çıkan FUD ve panik havası ise hala piyasaları etkisi altında tutuyor gibi gözüküyor.

Dört rakamlı dip dördüncü kez görüldü

Nisan ayında başlayan büyük ralli trendinde Bitcoin, dört kez dört haneli rakamlara geriledi. Tradingview.com’a göre 9.500 doların hemen altında bulunan bugünkü toparlanma, kripto varlığın bir iyileşme işareti olarak değerlendiriliyor.

BTC şu an piyasalarda 9.900 dolar bandına tutunarak bir miktar artış ile yeniden beş haneli rakamlara dönme eğiliminde. Bütün bunlar birkaç saat içinde gerçekleşti. Bitcoin’in hızlı bir şekilde aşağı doğru yönelmesi piyasada bir miktar panik ve korku havası estirse de şu an bir sakinlik söz konusu gibi.

Ciphrex’in CEO’su Eric Lombrozo’nun da belirttiği gibi, insanlar zaten açıklamalar arıyorlardı:

Bitcoin fiyatı, sayısız defa düştü.Her seferinde dünyanın sonu gelmiş gibi çılgınca haberler yapılıyor. Tahminler: Bir hafta içinde kimse bu düşüşü hatırlamayacak. Bir ay içinde yeni şeyler olacak ve insanlar tekrar panikleyecek.

Son düşüş Çin saadet zinciri ile mi alakalı?

Bu sabah kripto piyasasını meşgul eden gelişmeler arasında önemli miktarda Bitcoin kaybıyla sonuçlanan bir Çin dolandırıcılık vakası vardı. Primitive Crypto’nun kurucu ortağı Dovey Wan, bugün Twitter’da PLUS Token ekibi üyelerinin tutuklandığı haberini yaydı.

Bunun daha geniş Bitcoin ve kripto pazarları üzerinde herhangi bir etkiye sahip olma olasılığı halen tartışılmakta. Haber, şu anda Çin dışında bile rapor edilmiyor ve Wan’ın tek bilgi kaynağı ise sadece altı haftalık bir SCMP hikâyesi gibi görünüyor.

Adamant Capital’in kurucu ortağı Tuur Demeester, söz konusu meblağın pazarlar üzerinde daha geniş etkileri olabileceğini ima etti;

Eğer doğruysa, burada 200.000 BTC soygunu hakkında konuşuyoruz… Bu, dolaşımdaki arzın yüzde 1’inden fazla, yani 2 milyar doların üzerinde.

https://twitter.com/TuurDemeester/status/1161713546515877889

Kripto para düşünce lideri Richard Heart, dolandırıcılıktan kaynaklı bir düşüşün makul gözüktüğünü de ekledi. eToro üst düzey pazar analisti, Mati Greenspan, çoğu kişinin son fiyat hareketinin nedenlerini aradığını söyledi;

Birçok analist, kripto pazarındaki son hamleleri jeopolitikteki belirsizliğe bağlamak için ellerinden geleni yapıyorlar, ancak tam olarak ne kadar bağlantı olduğunu söylemek zor.

Bitcoin,  yine kendinden beklenen hareketi yapıyor gibi gözüküyor. Sebebi ne olursa olsun bu hareketlere daha önce defalarca tanık olduk. Ve yine tekrarlanması muhtemel olduğu için panik havasına girmek anlamsız gibi gözüküyor. Kripto pazarlarında sıradan bir gün daha yaşıyoruz.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin