featured

Analistler tahminlerini açıkladı: ADA, 2022 yılının sonuna kadar kaç dolar olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi olan ADA, piyasadaki yükseliş momentumunun gerisinde kalıyor. Gözde altcoin’lerden olan Ethereum (ETH), Solana (SOL) ve XRP son 24 saat içinde yukarı yönlü eğilim gösterirken, Cardano fiyatı yatay hareket etmeye devam ediyor.

Bu yazının yazıldığı sırada ADA 0,44 dolar civarında işlem görüyor. Altcoin, son 24 saatte %0,5 oranında değer kazandı.

ADA grafik

Finder tarafından 53 sektör uzmanıyla yapılan bir ankete göre, Cardano’nun mevcut seviyelerinden daha yüksek seviyelere çıkması muhtemel. Katılımcılar, altcoin’in fiyatının uzun vadede yükseliş yaşayacağını düşünüyor. 2022 yılının sonuna kadar fiyatın 0,60 dolara kadar yükseleceğini tahmin ediyorlar.

2025’te Cardano fiyatı 3 dolar civarında ve 2030’a kadar 7 dolara yakın olabilir. Uzmanlar Cardano konusunda iyimser olsa da, bu fiyat hedefi Finder’ın ocak anketinde tahmin edilenden çok daha yavaş bir artışı temsil ediyor.

O sırada katılımcılar, ADA fiyatının 2030 yılına kadar sırasıyla 2,79 dolar ve 58 dolar seviyelerine ulaşmasını bekliyordu. Uzman, Cardano geliştiricilerinin bu ağın ekosistemi ve gelişimi ile ilgili pazar beklentilerini karşılayamadığına inanıyor.

East London Üniversitesi FinTech Merkezi Eş-Direktörü Uzman Iwa Salami, Cardano ve gerçek dünyadaki kullanım durumlarına dayalı olarak yukarı yönlü potansiyeli hakkında şunları söyledi:

Cardano blockchain’inin, özellikle gelişmekte olan ekonomilerde finansal katılımı teşvik etmeye çalıştığı için alaka düzeyinin çok önemli olduğunu ve uzun vadeli kullanımını genişletmesinin muhtemel olduğunu, bu nedenle altcoin’in fiyatı üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu düşünüyorum.

Satın almak için doğru zaman mı?

Kısa vadede, uzmanların %17’si Cardano’nun yaklaşan Vasil Hard Fork Combinator (HFC) etkinliğinin ardından yükseliş ivmesi görmesini bekliyor. Fazladan %20’lik bir kesim, bu kripto para biriminin fiyatı üzerindeki olumlu etkisinin uzun vadede hissedilir olacağına inanıyor.

Bu uzmanların ilgili bir yüzdesi fiyat hareketini azalttığını söylese de, çoğunluk bu olayın gelecekteki fiyat etkisinden emin olmadığını iddia ediyor. Ağa daha iyi performans ve verim sağlamak ve merkeziyetçiliğini artırmak için tasarlanan Vasil güncellemesi, en azından şimdilik, boğalara mevcut aralığın üzerine çıkmak için yeterli momentum sağlayamayabilir.

Finder’ın anket katılımcılarından bir diğeri ve Digital Capital Management’ın genel müdürü Ben Ritchie, yaklaşan yükseltmenin potansiyel etkisinden emin değil. Ritchie, uzun vadeli fayda konusunda daha emin. Bu konuda şu sözleri söyledi:

“Anladığımız kadarıyla hard fork, Cardano ağını kullanmak isteyen geliştiricilere, düşük ücretleri ve yüksek hızlı ağları seven topluluklara fayda sağlayacak. Bununla birlikte, daha fazla proje geliştiricisi Cardano ağı üzerinde kolaylıkla oluşturabileceğinden, yükseltme ağın geleceği için iyi olabilir.”

Finbder’in panelinin önemli bir çoğunluğu (%51), Vasil’in bu ağı daha kullanışlı hâle getireceğine ve ekosisteminin genişlemesini kolaylaştıracağına inanıyor. Aşağıda görüldüğü gibi, uzmanların sadece %14’ü bunun tam tersine inanmaktadır.

NEWSBTC


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin