Bitcoin’in dijital altın anlatısını güçlendiren gelişme – işte ayrıntılar
Bitcoin’in dijital altın anlatısını güçlendiren gelişme – işte ayrıntılar

Bitcoin’in dijital altın anlatısını güçlendiren gelişme – işte ayrıntılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2020, salgın ve benzeri görülmemiş bir para basma faaliyetinin ortasında Bitcoin için dijital altın anlatısının yılı oldu.

Şimdi kripto para biriminin çağı ve hiçbir karşılaştırma, yan yana göreceğiniz iki grafikten daha iyi olduğunu göstermiyor.

Bitcoin standardı altın erirken ortaya çıkıyor

Bitcoin, Satoshi Nakamoto tarafından eşler arası dijital “nakit”in ilk şekli olarak tasarlandı, ancak aynı zamanda kripto para birimine nadirlik gibi bir emtianın çeşitli özelliklerini vermeye çalıştı. Bu, varlığın 21 milyon BTC sabit rakamıyla sağlandı.

Kripto para birimini oluşturan kişinin ilk yorumları, altın konusunda belirgin bir hayranlık olduğunu gösterdi ve zor para standardının dijital bir temsilini yaratmaya çalışıyor gibi görünüyor.

Altın standardı terimi, tüm itibari para birimlerinin parlak değerli metale sabitlendiği ve çok daha müreffeh ve servet boşluklarının neredeyse o kadar geniş olmadığı bir zamanı tanımlamak için kullanılır.

Doların ve tüm fiat paranın bugünkü haline dönüşümü, onlarca yıl önce altın standardını ortadan kaldırdı. Sonuç olarak, altının ons fiyatı geçen yıl 2.000 $ seviyesine fırladı.

Altın boğa piyasasının zirvesinde, meşalenin geçişi gerçekleşti. Altının Ağustos ayında zirve yaptığı an, hedge fonların ve halka açık şirketlerin BTC almaya başladığı ana denk geliyor.

bitcoin btc xau

O andan itibaren, Bitcoin şimdiye kadarki en güçlü yükseliş trendini sürdürdü ve 10.000 $’dan 50.000 $’a yükseldi ve bir trilyonluk piyasa değerine ramak kaldı. Altın çıkışları, Bitcoin ticaret hacmi ve vadeli işlemler açık pozisyonları önceki yüksek seviyelere tırmanmaya başladığında artmaya başladı.

10 trilyon dolarlık altın piyasa değeri komutları Bitcoin’e girerse, token başına fiyat 500.000 dolardan fazla olabilir.

Yukarıdaki grafik, sapmanın tam olarak ne zaman gerçekleştiğini ve altının düşüş eğiliminin başladığını göstermektedir. Bundan önce, her iki varlık da başlangıçta pandemi sonrası güvenli bir liman olarak iyi performans gösterdi, ancak o zamandan beri dijital para birimi tamamen devraldı.

Dijital altın anlatısı etkili oldu ve şimdi Bitcoin, ölmekte olan doları değiştirmeyi hedeflemeye hazır.

Bitcoin bir zamanlar altın fraktalını yıllardır yakından takip ediyordu ve bu şimdiye kadar genç kripto para birimine iyi fayda sağladı. Ama şimdi meşale geçtiğine göre, Bitcoin yakında kendisine yetişilmesi  gereken varlık olacak mı?

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin