featured

Zincir üstü veriler her şeyi açıklıyor! Bitcoin’in bir sonraki hareketi ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, bir önceki günü kazançlarının bir kısmını silerek bugün %1,88 oranında bir düşüş yaşadı. Bu yazının yazıldığı sırada ise 23,987 dolar civarında işlem görüyor.

Glassnode verilerine göre en son Bitcoin rallisi, BTC birikim oranlarının düştüğünü gösteriyor.

Glassnode paylaştığı verileri şu sözlerle destekledi:

BTC Birikim Trend Puanı bu ralli sırasında azalmaya başladı. Bu, LUNA çöküşünden sonra ve haziran ayındaki olumsuzlukların ardından gelen iki aylık agresif satışlarla beraber geldi.

Bitcoin

Zincir üstü analitik firmasına göre, 0 ile 1 arasında ölçülen metrik, denge seviyelerine geri dönerek birikim ve dağıtım arasında bir denge olduğunu gösteriyor. Birikme eğilimi, alıcılar ve satıcılar ile eşit düzeyde daha fazla cansız fiyat faaliyeti önerebileceğinden, bu Bitcoin fiyatı için bir ipucu verebilir.

Aktif olarak zincir üzerinde token biriktiren ve dağıtan varlıkların, Bitcoin varlıkları açısından göreceli büyüklüğü birikim eğilimi puanı göstergesi tarafından yansıtılır. Birikim Eğilim Puanı ölçeği, hem işletmenin bakiyesini (katılım puanı olarak da bilinir) hem de önceki ay boyunca satın aldığı veya sattığı yeni token’ların sayısını (bakiye değişim puanı) yansıtır.

1’e yakın gösterge kayıt değerleri, yatırımcıların artan bakiyeleriyle birikim yaptığını göstermektedir. Bununla birlikte, 0’a yakın değerler ise piyasa düzeninin net dağılımdan biri olmaya devam ettiğini gösterebilir.

Bitcoin fiyat hareketi

Piyasa liderinin fiyat hareketi, Bitcoin bir kez daha 25,000 dolar seviyesine doğru işlem görürken çarşamba günü yayınlanan temmuz ayının ABD tüketici fiyat enflasyon verilerine güçlü bir şekilde yanıt verdi.

TÜFE, piyasalar için bir rahatlama olan beklenen %6,1’lik büyümeye kıyasla %5,9’luk bir artışla değişmedi. Piyasa lideri, son bir hafta içinde toplamda %3,48 oranında yükseliş kaydetti. Bitcoin için bir diğer olumlu gelişme ise dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock’un, ilk yatırım ürününü doğrudan Bitcoin’de tanıtarak kripto para piyasalarına önemli bir giriş yaptığını açıklama yapmasıydı.

U.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin