featured

Piyasa kan ağlıyor! Piyasa lideri Bitcoin’in bir sonraki hamlesi ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası, lider olan Bitcoin’in büyük oranlarda değerler kaybetmesiyle birlikte yatırımcılar da zor günler geçiriyorlar.

Gerçekten de, 11 Mayıs’ta zincir üstü ölçüm platformu Glassnode’a ait uyarı hesabının bir tweet’inde açıklandığı gibi, kârdaki Bitcoin adreslerinin yüzdesi iki yılın en düşük seviyesinde. Bu oran şu anda %60,499’da duruyor.

Bu yüzde, BTC token’larını ellerinde tutan adreslerin oranının %100’e yaklaştığı Mayıs 2021’den itibaren dramatik bir düşüş olduğunu gösteriyor. Öte yandan, grafik şimdi Bitcoin adreslerinin yaklaşık %40’ının kayıp yaşadığını gösteriyor.

Aynı zamanda hesap, BTC token’larını su altında tutan adreslerin tam sayısını gösteren başka bir grafiği de tweetledi. Spesifik olarak, adres sayısı iki yılın en yüksek seviyesi olan 16,522,749,262’ye ulaştı.

Bitcoin

Bu arada, kârda düşüklük kaydedenler sadece Bitcoin sahipleri değil. En büyük altcoin olan Ethereum (ETH) için kârda olan adreslerinin yüzdesi 21 ayın en düşük seviyesindeydi. Bu oran da yazının yazıldığı sırada %66,77 seviyesindeydi.

Bitcoin, kripto piyasası düşerken dalış yapıyor

CoinMarketCap verilerine göre, Bitcoin fiyatı 30,000 doların üzerinde kalmak için mücadele ediyor. Şu anda ise 31,500 dolar civarında işlem görüyor. Bu da, gün içinde %8,21’lik ve önceki yedi gün içinde ise %24,17 oranında bir düşüş gerçekleştiği anlamına geliyor.

Piyasa değeri 599,67 milyar dolar iken, şu anda toplam kripto piyasa değeri ise 1,39 trilyon dolar. Yani mart ayının sonunda geri kazandığı 2 trilyon doların çok altında.

Bitcoin fiyatının Temmuz 2021’den bu yana en düşük noktasına gerilemesi sebebiyle altcoin’ler de bu düşüşü takip ediyor. Piyasa liderinin bir sonraki hamlesinin ne olacağı yatırımcılar tarafından merakla bekleniyor.

Finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin