featured

Ünlü analist uyardı! Bitcoin 28,000 dolara düşme riski ile karşı karşıya!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 9 Mayıs haftasına piyasa lideri Bitcoin başta olmak üzere, altcoin’ler çok düşük seviyelerden başladı. Yani, kripto para piyasası düşüşe devam ediyor. Geçen hafta kripto para piyasasının değerinin %9,80 oranında düşüş yaşamasının ardından toplam değer 1,46 trilyon dolara gerilemişti.

Bitcoin grafik

Bu yazının yazıldığı sırada kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, son 24 saatte %8,18 oranında değer kaybederek 31,715 dolara düştü. En büyük altcoin Ethereum ise %7,86 oranında düşüş yaşayarak Pazar akşamı 2,500 dolarda bulunan kritik destek noktasını kaybetti. Diğer en iyi altcoin’lerden Shiba Inu %17,5, AAVE %17,43, ADA %15,31 ve DOT %17 oranlarda düşüş yaşadı.

Hisse senetleri piyasasının suçu

Bununla birlikte, bazı uzmanlar ABD Dolar Endeksi’nin (DXY) devam eden kazanımlarının Bitcoin, Ether, Cardano, Solana, Shiba Inu ve diğer kripto para birimlerini daha fazla düzeltmeye itebileceği konusunda uyardı. Diğerleri, geleneksel risk piyasalarının kararı çoktan verdiğine inanıyor. Darshan Bathija Singapur merkezli kripto platformu Vauld’un kurucu ortağı ve CEO’su bu konuda şunları söyledi:

Nasdaq 100, art arda beşinci haftasında bir kez daha düştü. Kripto piyasaları hisse senedi piyasasıyla aynı hızda hareket ediyor ve şu anda gördüğümüz şey yatırımcıların Bitcoin’i riskli bir varlık olarak görmesi.

Ayrıca ekledi:

Yükselen enflasyon korkuları ışığında, çoğu yatırımcı riski azaltmak için hisse senedi ve kripto satarak riskten kaçınma yaklaşımını benimsedi

Bitcoin 28,000 dolara mı düşecek?

Teknik olarak, kıdemli yatırımcı olan Peter Brandt gibil kişiler Bitcoin’in temel destek seviyelerinin üzerinde tutunamamasının ardından daha büyük bir düşüş yaşayabileceğine inanıyor. Pazartesi günü bir tweet’te, uzman, Bitcoin’in büyük olasılıkla 30,000 dolar seviyesinde destek bulacağını ve 28,000 doların şu anda aşağı yönlü en güçlü hedef olduğunu belirtti.

1 Mayıs tarihinde Brandt, bir ayı kanalı çizdi ve fiyatın 28,000 dolara düşebileceğini söyledi. Bugün ise duruşunu yeniden değerlendirerek, gözden geçirilmiş destek hedefini “herkes satarken al, herkes alırken sat” ifadesiyle savunmuş görünüyor.

Santiment’e göre ise geçen haftaki satış hareketleri, yatırımcıların ayıklanmasına kritik bir öneme sahipti. Bu yüzden Bitcoin, yakında ihtiyaç duyulan yükseliş hareketini başlatabilir.

Ayrıca mevcut düşüş ile, HODL yapanların cüzdanlarında benzeri görülmemiş oranlarda BTC sakladığı ve yeni satın alan yeni adreslerin sayısında meteorik bir artış gördüğü dikkat çekti. Uzmanlar, bu durumun Bitcoin’e ihtiyaç duyulan gücü verebileceğine inanıyor.

Bununla birlikte, haftalık stokastik aşırı satım bölgesine düşmesine rağmen BTC şu anda 28,000 dolar seviyesine düşme riskiyle karşı karşıya. Yatırımcı duyarlılık endeksi de “aşırı korku” sinyali veriyor. Bu durumda daha önce genellikle aşırı fiyat sıçramaları ile karşılaşılmıştır.

ZyCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin