featured

Bitcoin’de uzun ve kısa vadeli yatırımcıların mücadelesi kızışıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz ay, Bitcoin’in fiyatı 30.000 dolara ulaştıktan sonra düştü. Nitekim, birçok kısa vadeli alıcı, bu fiyat düzeltmesinden yararlandı ve fiyatlar düştükten sonra Bitcoin biriktirmeye başladı. Bitcoin’deki güncel veriler, kısa vadeli yatırımcıların ileriye dönük varlıklarını satma olasılıklarının çok daha yüksek olabileceğini gösteriyor. Bazı yatırımcılar, borsada kısa dönem pozisyon alır ve sonuçları bekler.

Bitcoin baskı altında!

Alımların ardından zamanla kısa vadeli tüccarlar kâr etti. Glassnode’un verilerine göre birçok kısa vadeli yatırımcı Bitcoin fiyatı 25.200 doları geçtikten sonra kâr görmeye başladı. CoinMarketCap’e göre anlık verilerde Bitcoin’in fiyatı 26.765,18 dolardı.

Bu, birçok kısa vadeli yatırım sahibinin zaten kârlı olduğunu gösterdi. Kârlardaki bu artış, kısa vadeli yatırımcıyı varlıklarını satmaya ve Bitcoin fiyatını düşürmeye teşvik edebilir. Diğer kâr amacı gütmeyen yatırımcı tarafından da ilginç davranışlar gözlemlendi. SOPR’ye (Harcanan Çıktı Kâr Oranı) göre SOPR 1’in altına düştüğü için birçok kişi Bitcoin’i zararına satıyordu.

SOPR, Bitcoin sahiplerinin kâr veya zararla satış yapıp yapmadığını ölçen bir araçtır. Piyasa düzeltmeleri sırasında, zirveye yakın alım yapan bazı Bitcoin sahipleri paniğe kapılabilir ve kripto paralarını daha düşük fiyatlardan satarak gerçek kayıplara neden olabilir. SOPR bu davranışı izler ve “piyasadaki potansiyel dip noktaların” belirlenmesine yardımcı olabilir.

Veriler SOPR 1‘in altına düştüğünde, daha fazla coinin kârdan çok zararla satıldığını gösterir. Zirveye yakın alım yapan çoğu satıcı artık pozisyonlarından çıktığı için bu davranış, piyasada potansiyel bir dip için bir sinyal olabilir.

Bitcoin aSOPR grafiği (Kaynak: Glassnode)

Ancak, kısa vadeli yatırım sahiplerinin karşılaştığı aynı satış baskısı, Bitcoin’lerini daha uzun süre elinde tutan işletmeler tarafından görülmedi. Santiment’in verilerine göre, MVRV oranı son birkaç hafta içinde önemli ölçüde düşmüştü. Bu, Bitcoin’nin artık aşırı alım konumunda olmadığını ve uzun vadeli sahiplerin varlıklarını satmak için çok az teşvik olduğunu gösterdi.

(Kaynak: Santiment)

Bitcoin analizinde püf noktalar

Bu olumlu faktörlere rağmen, yatırımcılar Bitcoin’e karşı düşüş eğilimini sürdürdü. Coinglass’a göre Bitcoin’e karşı alınan kısa pozisyon sayısı önemli ölçüde arttı. Son birkaç gün içinde alınan tüm kısa pozisyonların oranı yüzde 50’den yüzde 52’ye yükseldi. Yatırımcıların uzun vadede haklı çıkıp çıkmayacağını zaman gösterecek.

ambcrypto.com


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin