Bitcoin 9 bin doların altına mı dalacak yoksa fırlayacak mı? Analistler cevaplıyor
Bitcoin nedir

Bitcoin nedir, ne işe yarar, nerede kullanılır?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kriptoparahaber – Bitcoin nedir ? Bitcoin ne işe yarar? Bitcoin nerede kullanılır? Bitcoin nereden alınır?

Son zamanlarda bilinirliği iyice artan Bitcoin nedir, ne işe yarar, nerede kullanılır? En çok sorulan soruların başında yer alan bu üç soruyu basit ve yalın bir dille yanıtlayalım.

Bitcoin nedir ?

Bitcoin nedir sorusunun en basit cevabı: Herhangi bir merkeze bağlı olmayan, internet üzerinden gönderip alabildiğiniz ilk dijital para birimidir.

Bu tanımlama bizlere her ne kadar yabancı bir tanımlama olsa da, günümüzde artık alışılagelmiş ve sayısı her geçen gün artan bir kitle tarafından kabul görmeye başlamış bir ödeme yöntemi haline gelmektedir.

Bitcoin nasıl alınır? Bitcoin nereden alınır?

Bitcoin kullanıcısı olmak oldukça kolaydır. Bitcoin alım-satım ve cüzdan hizmeti veren her hangi bir platformdan üyelik açarak dilediğiniz kadar Bitcoin sahibi olabilirsiniz. Her hangi bir Bitcoin hesabınız yoksa aşağıdaki linkten alım ve satımlarınızda ödeyeceğiniz komisyonlardan %20 geri iade alabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz. 

Binance.com  

Binance.com %20 indirimli hesap açma linki. 

Binance gibi bitcoin alım-satım hizmeti veren sitelere çok basit bir üyelik sonrasında, hem bitcoin cüzdanınıza sahip olabilir, hem de güncel kurlardan bitcoin alım-satımı yapabilirsiniz.

Bitcoin kuru

2009 yılında üretilmeye başlayan bir Bitcoin, kripto para borsalarında sadece 0.001$ kurundan işlem görmekteydi. Bitcoin’in güncel kurunu Kripto Piyasaları sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Bitcoin (BTC) ne işe yarar? 

Bu sorunun cevabı sizin ne istediğinizle alakalı. Bitcoin’i bir yatırım aracı olarak kullanabilirsiniz.

Tıpkı dövize yatırım yapmak gibi. Ancak btc de durum biraz daha farklı. Bir döviz yatırımcısı olmak için, döviz borsalarını çok iyi takip etmek ve konuya oldukça hakim olmak gerekir. Bu durum, btc de biraz daha basittir. Çünkü artış-düşüş grafiği bir döviz birimi gibi çok ufak rakamlardan ziyade, gözle görülür rakamlarda olmaktadır.

Örneğin; bu haberin yayınlandığı tarihte bir btc; 1,280 $ iken, bundan sadece 2 ay önce 800$, 4 ay önce 600$ seviyelerinden işlem görmekteydi.
Aradaki yükseliş-düşüş rakamları çok yüksek olduğundan, bu yatırımınızdan kar elde etmeniz de gayet basit… günlük kurları takip etmeniz yeterli.
Bunun için kendinize bir barometre belirleyebilirsiniz.
Diyelim ki, 1,280$ kurundan bir btc aldınız. Barometreniz çok açık, 1,380$ ve üzerine çıktığında btc’nizi bozdurup, düşük seviyelerde tekrar satın alabilirsiniz.
Bu hareketi düzenli olarak yaptığınızda, siz de yatırım miktarınız ölçüsünde kazançlar sağlayabilirsiniz. Almış olduğunuz kurdan çok daha aşağılara düştüğünde paniğe kapılıp bozdurma yapmayınız. Bu durumda sabır önemlidir, barometre kurunuzun üzerine çıkana dek bekleyiniz.

İkinci seçeneğiniz ise, btc’yi bir ödeme aracı olarak kullanmak. Ülkemizde henüz btc kabul eden işletmelerin sayısı elle tutulur rakamlarda olmasa da, dünyada şu an 100 binin üzerinde işletme ödeme alma aracı olarak btc’yi kabul etmekte. Aralarında amazon.com gibi devlerin de yer aldığı bu şletmelerden, bitcoin ile alışverişler yapabilirsiniz.

Üçüncü seçeneğiniz ise, btc’yi bir para transfer aracı olarak kullanabilirsiniz. Gerek yurt içi, gerek se yurt dışına para göndermeniz gerektiğinde bunu, herhangi bir bankaya ve yüksek transfer ücretlerine ihtiyac duymadan bitcoin hesabınızla yapabilirsiniz. Bunu yapabilmeniz için karşı tarafın bir btc hesabı açması yeterli.

Genel bakış

Ülkemizde bitcoin ile ilgili yasal mevzuatlar konusunda herhangi bir somut adım atışmış olmasa da, yeni yeni bu konuyla ilgili güzel haberler almaya başladık.
Örneğin, SERMAYE PİYASASI KURULU Araştırma Daire Başkanlığının 20.10.2016 Tarihli Görevlendirmesi Uyarınca 2 aylık bir çalışmanın sonunda hazırlanan rapor her ne kadar SPK’nın resmi görüşünü yansıtmayıp tamamen araştırmacının kendi görüşlerini içeriyor olsa da tam anlamıyla objektif ve geleceğe ışık tutacak bir çalışma olarak değerlendirilmelidir.
SPK’nın yayınladığı, Dr. Abdurrahman Çarkacıoğlu tarafından yapılan bu araştırma raporunun özeti, ülkemizde de kripto para sektörünün geleceğiyle ilgili pozitif algının yavaş yavaş oturduğunu gösteriyor.

Bitcoin’le beraber duyurulan Blok-Zincir teknolojisi ise, güvenilir bir aracıya ihtiyaç duyulan, tüm hizmetlerde kullanılabilecek, bir teknolojik çözümdür. Blok-Zincir, Bitcoin’in başarısına da endeksli değildir.
Bitcoin ve onun getirdiği teknolojilerin, kullanım alanı ve yaygınlığı gün geçtikçe artmaktadır, bunun karşısında ise hükümetler Bitcoin’e karşı olumlu bir endişelilik halindedirler.
Ülkemizin de, tüm dünya devletleriyle birlikte, Bitcoin’i olumlu bir endişelilikle izlemesinin uygun olacağı düşünülmektedir. Tüm riskleri değerlendirilerek, teşvik edici düzenlemeler yapılırsa, Bitcoin pazarından, gelir elde etmemiz de mümkün olabilir. Örneğin; ülkemizde hizmet veren bir Bitcoin Borsası henüz kurulmamıştır, bunu düzenleyen bir mevzuat, ülkemizi Bitcoin pazarında, bir adım öne çıkarabilecektir.

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin