Bitcoin yükselişi bir boğa tuzağı mıydı?
Bitcoin yükselişi bir boğa tuzağı mıydı?

Bitcoin yükselişi bir boğa tuzağı mıydı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyatı, 2023’ün ilk üç haftasında kayda değer bir ralliye tanık oldu. Bitcoin, 1 Ocak’ın en düşük seviyesi olan 16.499 dolardan %42 büyüme kaydetti ve 23.400 dolara ulaştı. Bununla birlikte, birkaç küresel olay ortaya çıkmak üzereyken, BTC geri çekilmeye başladı.

Anahtar noktaları:

  • BTC, 23.400 dolar altında günlük kapanış yaparsa uzun bir düzeltme aşamasına girebilir.
  • Bitcoin’in %61’lik korku ve açgözlülük endeksi, piyasa duyarlılığının hâlâ yükselişte olduğunu gösteriyor.
  • Bitcoin’de gün içi işlem hacmi 26.2 milyar dolar, bu da %2’lik bir kazanç anlamına geliyor.

Bitcoin fiyatı

2023’ün dördüncü haftasında, Bitcoin fiyatı 22.500 ila 23.400 dolar arasında dalgalanmaya başladı. Her iki uçta da uzun retler gösteren günlük mumlar, piyasa katılımcıları arasında belirsizliğe işaret ediyor. Bu kararsızlığı, ABD Merkez Bankası, Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası’nın faiz artırımları gibi yaklaşan olaylar destekleyebilir.

Bununla birlikte, 29 Ocak’ta Bitcoin fiyatı önemli bir girişe tanık oldu ve 23.400 dolarlık genel direnci kırdı. Bu kırılma, yükseliş momentumunun serbest bırakılmasına ve yükseliş trendinin devam etmesi için daha yüksek bir şansa işaret ediyor. Ancak Bitcoin fiyatı bugün %3 düştü ve yukarıda belirtilen aralığa yeniden giriyor.

Günlük mum 23.400 dolar işaretinin altına kapanırsa, BTC fiyatı muhtemelen dar bir aralıkta konsolidasyonuna devam edecek veya 21.600 dolar desteğini yeniden ziyaret etmek için hareket edecektir. Ek olarak, bu düşüş, 23.400 dolarlık kırılmaya giren aceleci alıcıları tasfiye etmeye zorlayabilir.

Aksine, alıcılar gün sonuna kadar mum kapanışını 23.400 dolar işaretinin üzerine iterse, yükseliş momentumu devam edebilir.

Teknik Gösterge

MACD: Düşüş geçişinin eşiğindeki MACD (mavi) ve sinyal (turuncu) çizgileri, tükenmiş yükseliş momentumunu gösterir.

EMA’lar: Geri kazanılan EMA’lar (20, 50, 100 ve 200), düşüş eğilimi sırasında uygun destek sağlayabilir.

Volatilite: Yüksek

Direnç seviyeleri: 25.000 dolar ve 28.000 dolar

Destek seviyeleri: 21.500 dolar ve 22.500 dolar

coingape 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin