Tüm gözler Fed’e çevrilmişken BTC, önemli desteği tutunmaya çalışıyor

Bitcoin yorumları: Yatırımcının yüzü güldü mü? BTC, 9 hafta sonra yeşil kapanışa imza attı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yatırımcıların merakla beklediği haftalık kapanış gece itibarıyla yapıldı. Bitcoin yorumları merak edilirken, en kritik kapanış gelmiş oldu. BTC, haftalık kapanışı yeşil mum ile bıraktı. Haftaya ise yine yeşil mum yakarak başlamış oldu.

Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC) için dalgalı bir hafta oldu. Bununla birlikte, BTC, yaklaşık üç ay içinde ilk haftalık yeşil mumunu kaydetmeyi başardı.

Bitcoin 59 3milyar dolarlık bir piyasa değeri ile 31.000 doların işlem görüyor. Bu da yeni haftaya yüzde 4’ün üzerinde başlangıç yapmasını sağlıyor. 

Bitcoin yorumları: Yatırımcılar nefes aldı mı?

Kısa vadede Bitcoin yatırımcıları için rahat bir nefes alma anlamına gelebilir. Bitcoin yorumları için kritik bir haftalık kapanışı sonrasında yukarı doğru önemli hamle geldi. Ancak bazı analistler, bunun sadece bir ayı piyasası rallisi olabileceğini ve yolda biraz daha düzeltme yapabileceğimizi öne sürüyorlar.

Bitcoin yorumları: Teknik bakış

Teknik grafiği görürsek, Bitcoin hala 200 günlük hareketli ortalamanın (DMA) üzerinde işlem görüyor. Tarihsel olarak BTC, mevcut seviyelerden %25 aşağıda olan 200 DMA altında dip yaptı. Popüler kripto analisti Rekt Capital durumu şöyle açıklıyor:

Tarihsel olarak, BTC 200 haftalık MA (turuncu) $BTC’nin altında, civarında veya hemen altında dip yapma eğilimindedir.

Bitcoin (BTC) zincir üzerinde dağıtım

Glassnode’dan gelen verilere göre, Bitcoin madencileri son piyasa düzeltmesi sırasında yoğun bir şekilde satış yaptı. Veri sağlayıcı şunları söylüyor:

Madencilerin bakiyeleri son zamanlarda ayda 5 bin ila 8 bin $ BTC’lik en yüksek oranda düştü (30 bin BTC’de 150 milyon ile 240 milyon dolar ). Harcamaları bu hafta yavaşlayarak 3,3 bin BTC’ye düştü.”

1 Bitcoin kaç TL?

Son 24 saat içinde yaklaşık yüzde 5 artan Bitcoin haftaya iyi başladı. BTC/TRY paritesi ise şu an 516 bin seviyesinden işlem görüyor.

Bitcoin korku endeksi kaç?

Son birkaç aydır Bitcoin korku endeksi “aşırı” seviyede. Hatta 2022 genelini baz aldığımızda  aşırı korku yoğun oldu. Bitcoin korku endeksi halen “aşırı korku” noktasında. Şimdi seviye 13’te. Dün 10, geçen hafta 10, geçtiğimiz ay ise 23 oldu.

BTC dominance ne kadar?

Conimarketcap verilerine göre BTC.d yüzde 46,5. Bu veri geçtiğimiz dönemlere göre yükseliş gösteriyor. Bitcoin’in etkinliği artıkça piyasa üzerindeki hakimiyeti de yükseldi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin