Bitcoin ATM çöküşte: Mayıs ayında rekor düşüş yaşandı!

Bitcoin ATM çöküşte: Mayıs ayında rekor düşüş yaşandı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Mayıs ayında kripto piyasasında yaşanan çöküş, yeni rekorların adeta habercisi oldu. Pek çok alanda negatif anlamda rekorların kırıldığını söylemiştik. Bitcoin önderliğinde gelen düşüşler her varlığın kendine ait yeni rekor kaybedişlerini bizlere gösterdi. Sadece fiyat anlamında değil gelişimlerde de gerileme görüldü.

Mayıs ayında Bitcoin sadece fiyat olarak düşüş yaşamadı. Bitcoin ATM sayısı geçtiğimiz ay rekor düşüşü gördü. 2021 yılının genelinde iyi bir ATM sayısına ulaşan sektör, 2022 yılında daha fazla dalgalandı. Ocak ve Şubat aylarında da bu düşüşün rakamsal yansımasını gördük.

Bitcoin ATM sayısındaki düşüş

Başlangıcından bu yana, Bitcoin ATM’leri uygulandıkları ülkelerde önemli bir araç olduğunu gösterdi. Yatırımcılar, kripto varlıklarını bu para verme makinelerine bağlayarak anında cüzdanlarına yatırabiliyor veya çekebiliyor.

2022 orta noktasına yaklaşırken, dünya çapında Bitcoin ATM kurulumları için en iyisi olacak şekilde şekillenmiyor. Mayıs ayı boyunca, dünya çapında sadece 202 yeni kripto para ATM’si kuruldu. Bu sayı son üç yılın en kötüsü

İnsanlar Bitcoin ATM’lerine ilgisini kaybediyor mu?

Kripto para ATM’lerine olan talebin azaldığına ve insanların Bitcoin işlemleri yapmak için alternatif yöntemler aradığına dair bir ipucu olabilir. Dönüm noktası olan ay, dünya çapında yaklaşık 2.037 Bitcoin ATM’sinin kurulduğu geçen yılın Ağustos ayıydı. Ancak Ocak ayı sektör için zor bir ay oldu ve yalnızca 1.687 ATM açıldı.

Aralık ayında belirlenen miktarlara biraz daha yakın olsa da, toplam 1.970’i önemli ölçüde etkilemedi. O zamandan beri, ATM sayısı Ocak ayından bu yana üç haneli önemli ölçüde azaldı.

Bitcoin ATM kurulumlarında düşüşe neden olan faktörler

Dünya çapındaki jeopolitik gerilimler, belirsiz veya kripto karşıtı politikalar, piyasa doygunluğu ve devam eden küresel sağlık krizinin ticari etkisi, Bitcoin ATM kurulumlarındaki düşüşün başlıca nedenlerinden bazıları.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin