featured

Bitcoin, yeniden 22,000 doların altında! Piyasa lideri neden yeniden yuvarlanmaya başladı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, son kazançlarını sildi. Böylece bir kez daha 22,000 dolar seviyesinin altına düştü.

Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin’in (BTC) fiyatı, beklenenden daha kötü bir enflasyon raporuyla keskin bir şekilde düştü. BTC, sadece birkaç dakika içinde değerinin %4,7’sini kaybetti.

Ethereum (ETH), Cardano (ADA) ve Dogecoin (DOGE) dahil olmak üzere büyük altcoin’ler de piyasa liderinin hareketini takip ederek değer kaybettiler. TÜFE oranı aylık bazda %0,6 arttı. Bu da tahmin edilenin kabaca iki katı.

En son yayınlanan enflasyon verileri, boğaların 20,000 dolar seviyesini savunmayı başarmasının ardından nihayet eylül ayındaki toparlanmayı bekleyenler için işleri zora soktu. Kripto para biriminin fiyat hareketi hâlâ daha geniş makroekonomik faktörler tarafından yönlendiriliyor. Bu yüzden ABD hisse senetleriyle birlikte hızla düştü.

Düşüş devam edebilir

Ağustos ayında Bitcoin, beklenenden daha farklı gelen temmuz enflasyon verileri nedeniyle hisse senetleriyle birlikte yükselmişti. Yeni TÜFE verileri muhtemelen ABD Merkez Bankası’ndaki politikacıları daha agresif bir para politikası benimsemeye sevk edecek.

Bitcoin grafik

Bu nedenle, riskli varlıklar için görünürde bir rahatlama yoktur. Piyasa şu anda eylül ayında 100 baz puanlık devasa bir artış ile %19’luk bir yükseliş şansına sahip. Ancak fikir birliği, Fed’in 75 baz puanlık bir artışa daha razı olacağı yönünde.

U.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin