Bitcoin (BTC) vadeli işlemlerde açık pozisyonlar ilk defa bu seviyeye ulaştı – ne anlama geliyor?
 Bitcoin (BTC) vadeli işlemlerde açık pozisyonlar ilk defa bu seviyeye ulaştı – ne anlama geliyor?

Bitcoin yeni rekorlar kırarken şimdi akıllarda tek soru var: Altcoin sezonu ne zaman?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin 23.000 dolara yaklaşırken, çoğu kripto para yeşilin derinliklerinde. Bununla birlikte, altcoinler Bitcoin’e karşı güç kaybediyor. Zira Bitcoin Hakimiyeti %65’i aşıyor.

Bitcoin’in 20.000 $’ın üzerinde rekor seviyelere ulaşan inanılmaz günlük yükselişi, çoğu alternatif parayı liderlerinin arkasında bıraktı. Çünkü çoğu altcoin BTC’ye karşı değer kaybetti. Piyasa üzerindeki Bitcoin Hakimiyeti %65’e yükselirken, tüm piyasa değeri bir günde 75 milyar dolar arttı.

Bitcoin fiyatı 22.000 doların üzerinde işlem görüyor

19.000 $’lık fiyat etiketi civarında birkaç gün konsolide edildikten sonra, lider kripto para birimi dün bir artış yaşadı. Varlık, ilk kez 20.000 $’ın üzerine çıkarak hareketine başladı.

Fiyat hareketi yatırımcıların büyük ilgisine yol açtı ve bu da Binance ve Coinbase gibi en popüler kripto para birimi borsalarının bazılarında geçici ciddi kesintilere neden oldu.

Herkes Bitcoin’in 20.000 $’ı kırdıktan sonraki günün biteceğini düşünüyordu. Lider kripto para birimi iki kilometre taşını daha parçalayarak büyülü tırmanışına devam etti:  21.000 $ ve 22.000 $. Bu, bu satırları yazarken BTC 22.888 $’ın üzerinde yeni bir tüm zamanlar rekoru kırıyordu.

İlginç bir şekilde, fiyat artışı, en az 1.000 bitcoin tutan artan cüzdan sayısıyla aynı zamana denk geldi. Glassnode verileri, bu tür cüzdanların tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.294’ü işaretlediğini ve böylece üç gün önce görülen önceki rekoru kırdığını ortaya koydu.

Number Of BTC Addresses With Over 1,000 Coins. Source: Glassnode

Altcoinler Bitcoin’e karşı kanıyor

Tıpkı Bitcoin’de olduğu gibi, çoğu alternatif koin avantaj sağladı ve BTC’yi takip etti. Bununla birlikte, ABD doları karşısında etkileyici kazançlar kaydetmiş olsalar da, liderleri karşısında önemli ölçüde değer kaybı yaşadılar.

Aşağıdaki kırmızı grafiğin gösterdiği gibi XRP, Bitcoin’e (% 6) karşı gerçekten değer kazanan birkaç kripto para arasında yer alıyor. Ethereum, Bitcoin Cash, Binance Coin, Cardano, Litecoin, Chainlink ve Polkadot dahil olmak üzere ilk on kripto para biriminin geri kalanı, BTC’ye kıyasla %3 ile %9 arasında değer kaybetti.

Altcoins Vs. Bitcoin. Source: Coin360.com

Sonuç olarak, bitcoin’in piyasa üzerindeki hakimiyeti %65’e yükseldi. Bu, bir günde %2 ve üç hafta içinde %5 genişleme anlamına geliyor.

Yine de, tüm piyasa dolar karşısında yeşil olduğu için, toplam piyasa değerine yönelik olumlu etkileri hissetmiştir. Tüm kripto para varlıklarının kümülatif piyasa değeri günlük ölçekte 560 milyar dolardan 635 milyar dolara yükseldi. Bu rakam Ocak 2018’in başından bu yana kaydedilen en yüksek seviye.

Cryptocurrency Market Cap. Source: CoinMarketCap

Bu haber ilk defa cryptopotato’da yayınlanmıştır


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin