featured

Bitcoin yeni haftaya yatay trend ile başladı: Sıradaki büyük hareket hangi yöne doğru olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, sessiz bir hafta sonunun ardından yatay bir trend izliyor. BTC 25,000 doların altına düşmekten kaçınırken çalışırken kritik talep bölgesinin üzerinde işlem görüyor.

Bitcoin

SEC’in Bitcoin ETF’sini Ekim ayına ertelemesiyle fiyat 25,000 dolar civarındaki talep bölgesine geriledi. SEC’in bu hamlesinin, kripto piyasasını birçok açıdan baskı altında bırakması sebebiyle beklenen toparlanma gecikiyor.

Üstelik zincir üstü verilere göre dünyada borsalarda tutulan BTC miktarı 19,350 düşerek 6,440 token’a geriledi. Bu, 64 gün içindeki en büyük günlük düşüş oldu.

Bitcoin yeniden aynı aralıkta

4 saatlik grafikte 200 EMA seviyesinden geri dönen fiyat yeniden 25,000 dolardaki destek civarında işlem görüyor. Ani düşüş, BTC fiyatını Bitcoin ETF öncesi beklenti seviyelerine geri getirerek yeni bir yatay trende yol açtı.

Alıcılar 25,000 dolar civarındaki talep bölgesi ile düşüş trendini durdurmayı başarıyor. Ancak 4 saatlik grafikteki düşen EMA’lar aşağı yönlü trendin devam edeceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Teknik göstergelere gelince, MACD ve RSI göstergeleri yatay bir trende işaret ediyor. MACD göstergesi, sinyal çizgisinin yatay hareket ettiğini gösteriyor ancak yükseliş histogramları yükselişte. Öte yandan RSI çizgisi orta çizgiye ulaşmakta zorlanıyor.

25,000 dolardan bir geri dönüş gerçekleşmesi durumunda BTC fiyatı yakın zamanda yükseliş eğilimine devam edebilir. Ayrıca bu aralık uzun vadeli yatırımcılar için de bir satın alma fırsatı yaratıyor.

Son analizlere göre BTC fiyatı başlayacak yükselişin ardından kısa vadede 28,000 dolar seviyesine ulaşabilir. Öte yandan yükselişi baltalayan düşüş eğiliminin devam etmesi durumunda aşağı yöndeki hedefler sırasıyla 24,000 dolar ve 22,000 dolar seviyelerinde olacaktır.

Coinpedia


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin