Bitcoin yeni bir riskle karşı karşıya – işte o risk
Bitcoin yeni bir riskle karşı karşıya – işte o risk

Bitcoin yeni bir riskle karşı karşıya – işte o risk

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin Çarşamba günü yeni rekor seviyelerde yükseldi. Ancak kripto para, devam eden ABD devlet tahvillerinin satışına karşı koyamama riskiyle karşı karşıya.

Bitcoin’in karşı karşıya kaldığı risk

Hazine bonolarındaki yüksek fiyatlar ve düşük getiriler, geçen Mart ayında koronavirüs kaynaklı küresel piyasa rotasından bu yana Bitcoin için kritik destek sağladı. Ancak, yüksek enflasyon beklentilerine karşın, getiriler yükseldi ve 10 yıllık gösterge getirisi bu hafta yüzde 1.3’e ulaştı.

US government bonds, US 10-year Treasury, US10Y

İyileşme aynı zamanda altın rallisini de sekteye uğrattı. Güvenli liman varlığı, reflasyon işlemlerinin ortasında Çarşamba günü art arda beşinci günde düşüş yaşadı. Bu durum yatırımcıların ABD ekonomisinin beklenenden daha hızlı toparlanmasını ve enflasyonun Federal Rezerv’in yüzde 2 hedefine doğru yükselmesini beklediklerine işaret etti.

Dijital altın

Kripto para biriminin sert savunucuları, ekonomik belirsizliklere karşı bir koruma görevi görmesi nedeniyle BTC’yi “dijital altın” olarak tanıtıyor. Bitcoin yükselişine devam ediyor. Aralık 2020’nin sonundan bu yana iki kat artışla Çarşamba günü 52.000 doların üzerinde kapandı.

Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT

ABD’den gelen 1,9 trilyon dolarlık bir teşvik paketi olasılığı ve Fed’in gevşek para politikası, Bitcoin’in boğa koşusuna rüzgarlar sağladı. Yatırımcılar, kurumsal bir patlama beklentisiyle, özellikle Tesla, MicroStrategy ve Grayscale gibi Wall Street oyuncularının milyarlarca dolar değerinde BTC birikimini ortaya çıkardıktan sonra, kripto para birimlerine tutunuyor.

Bu arada, Bitcoin’in aktif arzı tüm borsalarda tükeniyor. Bir blockchain analitik platformu olan Glassnode tarafından getirilen veriler, borsa cüzdanlarındaki kripto para arzının Şubat ayı başlarında 2,5 yılın en düşük seviyesine düştüğünü gösterdi.

Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin