featured

Bitcoin yatırımcıları, her şeye rağmen piyasa liderine güvenmeye devam ediyor! Fiyata etkisi ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin’in (BTC) 20,000 dolarlık psikolojik seviyeyi yeniden kazanmaya çalışması sebebiyle, uzun vadeli yatırımcıların umutlarının yeniden yeşerdiğini görüyoruz.

Spesifik olarak, uzun vadeli sahipler ‘hodling’ davranışlarında ısrarcıdır. Bu tür yatırımcılar şu anda var olan tüm Bitcoin’in %75’inden fazlasına sahiptir. Kripto analitik platformunda bir analist olan Martuun’un gözlemlediği üzere Ekim 2015’ten bu yana son 7 yılda görülen en yüksek oran 25 Ekim’de kaydedildi.

Bitcoin

Uzun vadeli yatırımcılar neler yaşadı?

Analistin açıkladığı gibi; uzun vadeli yatırımcılar, piyasanın farklı aşamalarını görmüş deneyimli piyasa katılımcılarıdır. Ayrıca ekledi:

İstatistiksel olarak daha düşük harcama davranışlarına sahipler. Bu nedenle bunlar, Bitcoin’e güçlü destek sağlarlar.

Bu uzun vadeli hodler’lardan biri, 21 Ekim’de Peter McCormack’in “What Bitcoin Did” podcast’inde işlem yaparken 100,000 dolar değerinde Bitcoin satın aldığını söyleyen yatırım yönetimi şirketi Ark Invest’in CEO’su Cathie Wood. Satın almaya devam edeceğini ve bugüne kadar elindekileri satmadığını söyledi.

Bitcoin’in geçmişteki fiyat hareketlerini göz önünde bulundurursak bu, BTC hisselerini 2015’te satın aldığı anlamına gelir. Yazım sırasındaki fiyatı dikkate alındığında ise bu yatırımdaki mevcut kârın 7,7 milyon dolardan biraz fazla olduğu söylenebilir.

Bitcoin için yeni bir aşama mı?

Bu arada Martuun, bunun “coin’lerin daha genç, daha az deneyimli piyasa katılımcılarından uzun vadeli sahiplere kaydığı” anlamına geldiğini kaydetti. Ayrıca bu sürecin zaman alacağını, ancak tamamlandığında Bitcoin yeni bir aşama başlayabileceğini de ekledi.

Kripto analistleri PlanB ve Josh Rager, piyasa liderinin Mayıs 2024’te gerçekleşecek olan bir sonraki yarılanma olayından sonra büyük bir pompa gelebileceğini ve oluşturulan her blok için ödülün 3,125 BTC ile yarıya indirileceğini öne sürdüler.

Aynı zamanda, özellikle Hong Kong ve Singapur’daki kripto merkezlerinde süper zengin yatırımcılar arasında Bitcoin, Ethereum (ETH) ve NFT’ler gibi diğer kripto varlıklarına olan ilgi artıyor.

Bitcoin için bir başka yükseliş sinyali, 2022’nin üçüncü çeyreğinde hisse senetlerinden ve çoğu büyük itibari para biriminden daha iyi performans göstermeyi başardığı gerçeğidir.

Fiyat analizi

Piyasa lideri bu yazının yazıldığı sırada 19,280 dolar civarında işlem görüyor. Bu da günlük %0,44’lük bir düşüş yaşadığı anlamına geliyor. Yedi günlük ölçekte ise %1,22 oranında değer kaybetti. Ancak aylık grafikte %1,25’lik bir artış görülüyor.

Bitcoin grafik

CoinMarketCap verilerine göre, en büyük merkezi olmayan finans (DeFi) varlığının piyasa değeri şu anda 369,87 milyar dolar.

FinanceInBold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin