featured

Bitcoin volatilitesi aralık ayında yüzde 86 arttı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında geçtiğimiz hafta büyük bir çöküş yaşanmıştı. Lider ve öncü coin olan Bitcoin’in büyük oranda değer kaybı yaşamasıyla birlikte altcoinler de bu düşüşü takip etmişlerdi. Bu çöküşün ardından hâlâ tam bir toparlanma yaşanamadı.

Kripto para birimlerinin kralı Bitcoin, kritik 50.000 dolar seviyesini bir türlü geçemediği için ayılar; kripto piyasalarının kontrolünü ele geçirmiş gibi görünüyor. Dün %8.40 oranında bir değer kaybı yaşayarak 45.773 dolar seviyesine kadar düştü.

CompareBroker’ın yayınladığı araştırma yazısında aralık ayının Bitcoin fiyatında aşırı volatilite görülen bir ay olduğu belirtildi. Yapılan araştırmalarına göre, aralık ayında BTC’nin oynaklığı son 10 yıl içerisinde yaklaşık olarak %86 oranında arttı. Dolayısıyla bu ay Bitcoin fiyatıda daha büyük yön değiştirmeler görmeye devam edersek bu gayet normal olacak.

Güncel Bitcoin fiyat hareketi

Peki güncel olarak BTC‘nin fiyat hareketleri nasıl? Pazartesi günü Bitcoin fiyatında önemli bir düşüş daha yaşandı. Bu düşüş piyasa liderlini 200 günlük ortalamanın altına kadar itti. Bu da kripto para yatırımcıları için oldukça olumsuz bir haber. Benzer şekilde, Bloomberg Galaxy Crypto Index yaklaşık %7,40 oranında düşüş yaşadı. Bu da daha geniş kripto pazarlarındaki duyarlılığın da bir darbe aldığını gösteriyor.

Bitcoin volatilite

Kripto para birimlerinin mevcut fiyat hareketleri gözlemlendiğinde, blockchain ekosisteminin tamamen olgunlaştığı ve gelecekte daha az şiddetli piyasa volatilitesine neden olacağı yöndeki önerme çürütülüyor.

Ancak, şu anki duruma baktığımızda pek de böyle görünmüyor. Benzer şekilde, bazı yatırımcılar kripto para birimlerini enflasyondan korunma yöntemi olarak algılıyor. Dolayısıyla artan tüketici fiyatları, geçen hafta kripto piyasalarının bir ölçüde güçlenmesine yardımcı oldu. Fakat piyasadaki kripto para birimleri yükselişi sürdüremedi.

fxstreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin