Bitcoin ve Ethereum teknik analiz- Piyasanın en değerli iki varlığında son durum ne?

Bitcoin ve Ethereum teknik analiz: Piyasanın en değerli iki varlığında son durum ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dün kuzeyde yaşanan gerginlik kripto varlıkları ciddi boyutta etkilemişti. Sabah saatlerinde Rusya’nın başlattığı operasyonla bir anda çift haneli düşüşler görüldü. Ancak bugün ise yeşile bürünen bir piyasa var. Bitcoin ve Ethereum liderliğinde piyasa yeniden yönünü yukarı çevirdi.

Son zamanların en volatil ve oynak piyasasıyla karşı karşıyayız. Aslında geçtiğimiz dönemlerde de günü gününe tutmayan kripto piyasası olmuştu. Fakat yatırımcılar artık bir oturmuş piyasa beklentisi içinde. Bu yüzden günlük oynaklık insanları yine de tedirgin ediyor.

Dün Bitcoin ve Ethereum için destekler konuşulurken, bugün dirençleri zorlaması gündemde. 24 saat geçmeden bile her şey tersine dönebiliyor. Bu yüzden yatırımcılar riskleri kendine göre almalı. Şimdi Bitcoin ve Ethereum teknik analizine başlayalım.

Bitcoin ve Ethereum teknik analiz

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından, Bitcoin ve Ethereum fiyatlarındaki oynaklık yoğunlaştı. Her ikisi de Perşembe günü bu ayın en düşük seviyelerine geriledi. Her ikisi de o zamandan beri, geçici konsolidasyon gibi görünen bir şekilde bugün bu düşük seviyelerden uzaklaştı.

Bitcoin

Kripto para piyasaları Cuma günü %7’nin üzerinde yükseldi ve Bitcoin ticareti hafta sonuna doğru %8 arttı. BTC/USD, bugünkü seansın erken saatlerinde 38.968.84$’lık gün içi en yüksek seviyesine ulaştı. Cuma günkü hareket, BTC’nin anlık olarak toparlandığını ve haftanın başından beri ulaşmadığı 40.000 dolar seviyesine yaklaştığını gösteriyor. 

Grafiğe bakıldığında, 14 günlük RSI da hafifçe geriledi ve şimdi 43.8 direncinin altında konsolide oluyor gibi. Fiyatlar 37.240$ taban ile 39.640$ tavan arasında kaldığı sürece, piyasa belirsizliği muhtemelen artacaktır. Aynı zamanda, 10 günlük hareketli ortalama düşüş eğilimine devam ettiği için mevcut duyarlılık daha aşağı yönlü görünüyor.

Ethereum

Boğalar dünyanın en büyük ikinci kripto para biriminin uzun vadeli desteğinin altına düşmesine izin vermeye isteksiz göründüğü için ETH fiyatı da marjinal olarak yüksekti.

ETH/USD, Perşembe günkü gün içi en düşük seviyesi 2.341,72$’ın ardından 2.689.05$’a yükseldi. Bu da varlığı %9.20 oranında artış getirdi.

Fiyat gücü de yükseldi ve 14 günlük RSI 39.60’taki son direnç noktasının üzerine çıktı. Şu anda 40.80’de seyrediyor. Hareketin ardından, ETH şimdi geçmişte birkaç boğa koşusunu doğuran bir seviye olan 2.550 dolarlık daha yüksek bir desteğin biraz üzerinde oturuyor.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin