Bitcoin

Bitcoin ve Ethereum analizi: Temel öngörüler ve gelecek beklentileri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para birimlerinin kralı Bitcoin, yazı yazıldığı sırada bir kez daha 26.474 doların üzerinde işlem görüyor. Son fiyat düşüşü şimdilik kontrol edilmiş görünüyor. Davanın ardından 25.300 dolara kadar düştükten sonra, Bitcoin’in fiyatı toparlanma modunda. Ayrıca kümülatif hacim bir kez daha 40 milyar doları aştı. Peki, kısa vadeli beklentiler nelerdir? Bitcoin ve Ethereum’u neler bekliyor?

Bitcoin (BTC) fiyat grafiği analizi

Bitcoin ve altcoinler, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından Binance ve Coinbase aleyhine açılan davaların kabul edilmesinin ardından son iki günde dalgalı bir seyir izledi. Haberlere verilen ilk tepkiler ve ardından yaşanan toparlanma, yatırımcıların güvenini bir miktar artırmış görünüyor.

Glassnode’dan alınan veriler, 5 ve 6 Haziran tarihlerinde borsa bakiyelerinde 12.600 Bitcoin’lik bir düşüş olduğunu gösteriyor ve bu da yatırımcıların kasım ayındaki FTX olayında olduğu gibi paniğe kapılmayarak sakin kaldığını gösteriyor. Bugün erken saatlerde benzer bir sonuca işaret eden zincir üzerindeki Tether hareketlerini paylaşmıştık.

Bitcoin

Bitcoin fiyatına geri dönecek olursak 6 Haziran’da 25.250 dolarlık desteğin tutunduğu ve boğaların bu seviyeyi şiddetle savunduğu görülüyor. Ancak, toparlanma hareketli ortalamaların yakınında satışla karşı karşıya.

Ayılar fiyatı 25.250 dolara çekmek için yeni girişimlerde bulunabilir. Bu seviyenin altındaki kapanışlar Bitcoin’in fiyatının 20.000 dolara kadar düşmesine yol açabileceğinden, bu seviye izlenmesi gereken kilit bir seviye olmaya devam ediyor. Boğaların bu satış dalgaları sırasında agresif alımları sürdürmesi bekleniyor.

Yukarı yönde, alıcıların düzeltici aşamanın sonunu belirtmek için fiyatı kanalın direnç çizgisinin üzerine çıkarması gerekecek. BTC/USDT çifti daha sonra 31.000 dolara yükselebilir.

Ethereum (ETH) fiyat grafiği analizi

5 Haziran’da Ethereum düşen kama formasyonunun direnç çizgisinin altına indi, ancak ayılar güç kazanamadı. Bu da daha düşük seviyelerde talep olduğunu gösteriyor. Boğalar 6 Haziran’da fiyatı tekrar hareketli ortalamaların üzerine çekti, ancak ayıların güçlü satış baskısıyla karşılaştılar. Satıcılar bir kez daha fiyatı kama içine çekmeye çalışacak. Eğer başarılı olurlarsa, ETH/USDT çifti düşüşünü kamanın destek hattına kadar uzatabilir.

Bitcoin

Fiyat direnç çizgisinden toparlanabilirse, bu kritik bölge desteğe dönüşebilir. Bir sonraki aşamada, yükselişin 2.000 dolar ve 2.200 dolara doğru devam ettiğini görebiliriz. Ancak bunun için öncelikle 1.928 doların üzerinde kapanışlar gerekiyor.

en.coin-turk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin