Merkez Bankalarının faiz kararı Bitcoin üzerindeki baskıyı artırıyor mu?
Merkez Bankalarının faiz kararı Bitcoin üzerindeki baskıyı artırıyor mu?

Merkez Bankalarının faiz kararı Bitcoin üzerindeki baskıyı artırıyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünyanın dört bir yanındaki merkez bankaları, yükselen enflasyonu kontrol altına almak için faiz artırımı planlıyor ve Bitcoin fiyatı üzerinde baskı oluşturuyor. Hindistan’daki G20 toplantısında da olası bir kripto para yasağı tartışılırken, Bitcoin’in yükseliş ivmesi azalıyor. Bu, Bitcoin fiyatı üzerinde yoğun bir baskı oluşturarak fiyat ve duyarlılığın “açgözlülükten” “nötr”e kaymasına neden oluyor.

Kripto Piyasası Korku ve Açgözlülük Endeksi, ABD Çekirdek PCE enflasyonunun aylık bazda %0,4’lük piyasa tahminlerine karşı %0,6’ya gelmesinden sadece 3 gün sonra “açgözlülük”ten “nötr”e düştü. Enflasyon verileri ve 24 Şubat’taki aylık süre sonu, Bitcoin fiyatının 22.861 dolara geri çekilmesine neden oldu.Bitcoin fiyatı

ABD Federal Rezervi ve İngiltere Merkez Bankası dahil olmak üzere büyük merkez bankaları, Mart ayında ve önümüzdeki aylarda agresif faiz artırımları planlıyor. ECB Başkanı Christine Lagarde, enflasyonu %2’ye düşürmek için 50 baz puanlık bir faiz artırımını onayladı. İngiltere Merkez Bankası da artan enerji fiyatları nedeniyle önümüzdeki ay 50 baz puanlık bir faiz artırımına gideceğini onayladı.

ABD Dolar Endeksi (DXY), sadece birkaç gün içinde 103’ün altından 105’in üzerine sıçradı ve Bitcoin fiyatında büyük bir fiyat düşüşü spekülasyonlarına yol açtı. DXY ve diğer veriler oynaklık gösterse de, kripto piyasası işlem hacmi düştüğü için duygu şimdiden negatife döndü.

Bitcoin fiyatı kritik seviyeyi yeniden test ediyor

Bitcoin fiyatı

Destek seviyesine düşen Bitcoin fiyatı beklenen iki olaya tanık olabilir. Birincisi, balinalar ve kurumsal yatırımcılar bir kez daha uzun vadeli olarak 21.700 dolardan birikim yapabilirler. İkincisi, türev yatırımcıların daha fazla yükseliş işareti yapması muhtemeldir.

Popüler kripto analisti Michael van de Poppe’e göre, Bitcoin 23.800 dolarlık kritik seviyeden ret alırsa, destek seviyesinin başka bir testine işaret edeceğini öngörüyor. Bu seviyeden bir ret gerçekleşmezse, o zaman 25.000 dolara bir toparlanma kaçınılmaz olur ve uzun pozisyonlar tetiklenir. BTC fiyatı şu anda 23.428 dolardan işlem görüyor ve son birkaç gündür yatay seyrediyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin