bitcoin ticareti

Bitcoin ticareti yaptılar, görevden alındılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Zonguldak’ta kripto para birimi Bitcoin ticareti yaptıkları öne sürülen 2 imam görevden alındı. Diyanet İşleri Başkanlığı da yaşanan bu gelişmeyle alakalı olarak bir soruşturma başlattı.

Zonguldak’ın Mithatpaşa Mahallesi’nde bulunan imamlar M.K. ile S.B., internet üzerinden kripto para birimi Bitcoin ticareti yaptıkları iddiasıyla Zonguldak İl Müftülüğü’ne şikayet edildiler.  Konuyla alakalı soruşturma başlatan Diyanet İşleri Başkanlığı 2 imamı ifadelerini aldıktan sonra görevden aldı.

Bitcoin ticareti yaptılar

OdaTV’nin haberine göre konuyla alakalı olarak açıklama yapan Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can 2 imam hatibin görevden alındığını doğrulayarak şu ifadeleri kullandı:

3-4 ay kadar önce bir soruşturma gerçekleşti. O zaman görevden alındılar. Doğrudur.

Kripto para birimleri caiz değil

Diyanet İşleri Başkanlığı geçtiğimiz aylarda yaptığı bir açıklama ile Bitcoin gibi kripto para birimlerinin güvencesi olmadığını ve kamuoyunda “Saadet Zinciri” olarak bilinen uygulamalara benzediği ifade etmişti. Diyanet İşleri bu uygulamaların belirli kesimleri haksız ve nedensiz bir biçimde zenginleşmesine yol açtığını dile getirerek, kripto para birimlerinin kullanımlarının caiz olmadığını söylemişti.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin