Bitcoin ticaret hacmi sert düştü: Fiyata etkisi ne olacak?
Bitcoin ticaret hacmi sert düştü: Fiyata etkisi ne olacak?

Bitcoin ticaret hacmi sert düştü: Fiyata etkisi ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Veriler, Bitcoin spot ticaret hacminin son zirveden bu yana neredeyse %60 düştüğünü gösteriyor ve bu da aktivitede ciddi bir düşüşe işaret ediyor.

BTC işlem hacmi nedir?

Arcane Research’ün en son haftalık raporuna göre, BTC spot hacminde sadece dokuz gün içinde yaklaşık %58,7’lik bir düşüş gözlemlendi.

“İşlem hacmi”, bir günde blockchain’de işlem gören toplam Bitcoin miktarını ölçen bir göstergedir. Bu metriğin değeri yükseldiğinde, zincirde el değiştiren tokenlerin sayısı da artıyor demektir. Böyle bir eğilim, ağ daha aktif hale geldikçe yatırımcıların kriptoyu çekici bulduklarını gösterebilir.

Diğer taraftan, göstergedeki düşüş trendi, blok zincirinin daha hareketsiz hale geldiğini gösteriyor. Bu tür bir eğilim, yatırımcıların kripto paraya olan ilgisini kaybettiğinin bir işareti olabilir.

Geçen yıl boyunca BTC işlem hacmindeki eğilimi gösteren grafik:

Bitcoin Trading Volume

Yukarıdaki grafikte görebileceğiniz gibi, Bitcoin işlem hacmi keskin bir şekilde yükseldi ve sadece birkaç hafta önce geçen yılın en yüksek değerine yaklaştı. Bununla birlikte, 19 Haziran’da yaklaşık 9.2 milyar dolara ulaştıktan sonra, göstergenin değeri keskin bir düşüş eğilimiyle karşı karşıya kaldı.

Son dalgalanmanın arkasındaki sebep, Bitcoin’in düşen değeriydi. Çok sayıda yatırımcı, fiyattaki bu kadar büyük dalgalanmalar sırasında genellikle hamlelerini yapar. Raporda, mevcut BTC piyasasının belirsiz koşullarının yatırımcıların daha temkinli olmalarına neden olabileceği belirtiliyor.

BTC fiyatı

Yazım sırasında, Bitcoin’in fiyatı son yedi gün içinde %7 düşüşle 18.900 dolar civarında dalgalanıyor. Geçen ay, kripto %34 değer kaybetti.

Aşağıdaki grafik, son beş gün içinde kripto paranın fiyatındaki eğilimi göstermektedir.

Bitcoin Price Chart

Bitcoin geçen hafta 20 bin doların üzerinde güçlü bir şekilde duruyor gibi görünüyordu, ancak son 24 saat içinde bir kez daha kritik seviyenin altına düştü.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin