featured

Bitcoin Temalı İlk Belgesel Film Çekildi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

 

Bitcoin, finans dünyasının yanı sıra kültür endüstrisinde de adından sıkça söz ettiriyor. 2013’te tasarlanan proje 2014 yılında hayata geçti ve böylece bitcoin temalı ilk belgesel-film çekilmiş oldu.

Yeni evlenen Austin ve Beccy Craig çiftinin bitcoin’le yaşadığı maceraları anlatan “Life On Bitcoin” belgeseli ABD’de son dönemlerde revaçta olan dizi-film ağı VidAngel’da gösterime girdi. Film Craig çiftinin 100 gün boyunca Amerikan doları ve nakit para kullanmadan verdikleri yaşam mücadelesini anlatıyor.

Filmin film ve dizi portalı VidAngel’da yayınlanması pek çok kişiyi şaşırtmış durumda. Zira platform, ana akım filmlerde aile dostu olarak görmediği içerikleri filtrelemesiyle biliniyor.

Öte yandan piyasaya kendi yaptığı işler ve yerli üretimlerle giren VidAngel, Amazon, HBO ve Netflix ile anlaşarak hizmet ağını genişletti.

VidAngel CEO’su Neal Harmon, Hollywood Reporter’a özel bir röportaj verdi. Harmon röportajında Life On Bitcoin’in prömiyerinin VidAngel’da yapılacağını, daha sonra Youtube, iTunes ve Amazon’a yükleneceğini belirtti.

“İzleyiciler ne kadar filtreleme yaparsa telif ücretleri de o kadar düşük olur. New York ve Los Angeles’tan aile dostu olmak için varını yoğunu ortaya koyan birçok komedyenimiz var.”

Bununla birlikte Life On Bitcoin’in VidAngel’da gösterilmesi pek de ‘alâkaya maydanoz’luk bir durum sayılmaz. Harmon filmden bağımsız olarak bir bitcoin hayranı olduğunu dile getirmekten çekinmiyor ve yaptıkları gündelik işler için çocuklarına bitcoin’le ödeme yaptığını itiraf ediyor.

“14 yaşındaki oğlum çimleri biçtiğinde bitcoin kazanıyor. Bitcoin öngörebileceğiniz bir sistem. Kuralları biliniyor, bu kuralların değişmeyeceği de.”

Life On Bitcoin’in yanı sıra StartUp dizisi de kripto para temalı bir diğer yapım olarak dikkat çekiyor.

coin-turk haberi

kaynak: cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin