featured

Bitcoin son durum: Yatay trend devam mı ediyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Lider kripto para birimi, Mart ayını fazlasıyla oynak geçiriyor. Geçtiğimiz haftalara baktığımızda hareketler oldukça volatil bir görüntü çiziyor. Bu da riski biraz daha fazla artırıyor. Ancak Bitcoin son durum için yatay bölge halen konuşuluyor. Peki yatay bant aralığı yön bulabilecek mi?

7-14 Mart haftası boyunca, Bitcoin hafif şekilde bir düşüş yaşadı. Haftanın açılış fiyatının yaklaşık 700 $ altında kapanış gerçekleştirdi. Daha da önemlisi, art arda ikinci bir uzun üst fitil (kırmızı simge) oluşturdu.

Fitiller, satış baskısının işaretleri olarak kabul edilir. Satıcıların daha hevesli olduğunu gösterir. 43.000$’lık alanı direnç olarak doğrulamaya hizmet eder. Tersine, en yakın destek alanı, Ocak ve Şubat aylarında görülen uzun alt fitiller (yeşil simgeler) tarafından oluşturulan 35.200 dolarda seviyeleri.

Haftalık zaman dilimindeki teknik göstergeler ise daha karışık. Hem RSI hem de MACD düşerken, aynı zamanda çok önemli gizli yükseliş sapmaları da oluşturdular. Bu tür farklılıklar genellikle trendin devam ettiğinin işaretleri olarak kabul edilir.

Bitcoin son durum: Yükselen destek çizgisi takip ediliyor

Günlük grafik, BTC’nin 22 Ocak’tan beri yükselen bir destek çizgisini izlediğini gösteriyor. Çizgi şu ana kadar birçok kez doğrulandı. Bitcoin son durum için bir yatay ilerleme söz konusu. Bu yatay trendin sıkışması yukarı ya da aşağı bir patlamayı işaret edebilir.

BTC, 13 Ocak’ta desteğin altına düştü. Ancak şu anda boğayı içine alan bir mum çubuğu oluşturma ve çizgiyi geri alma sürecinde. 

Haftalık zaman çerçevesine benzer şekilde, teknik göstergeler karışıktır. Hem RSI hem de MACD nötr bir eğime sahiptir. Buna ek olarak, MACD 0-çizgisine yakınken RSI 50’de. Bu okumaların her ikisi de nötr olarak kabul edilebilir.

Bitcoin son durum: Kısa vadeli bekleyiş

Son olarak, iki saatlik grafiğe göz atalım. BTC’nin üçüncü kez 37.750 dolarlık küçük destek alanında (yeşil simgeler) sıçradığını gösteriyor.

Şu anda, kısa vadeli azalan bir direnç çizgisinden (kesikli) çıkma sürecinde. Başarılı olursa, bu muhtemelen 41.000 dolara yakın uzun vadeli azalan direnç çizgisine doğru bir artışa yol açacaktır. Uzun vadeli eğilim hala belirsizliğini koruyor.

11 Mart’ın üç dalgalı bir hareket olmasından bu yana düşüş nedeniyle, hareketin tamamının bir ABC düzeltici yapısının parçası olması mümkündür. Bu nedenle, 40,240$ (kırmızı çizgi) veya onun hemen üzerinde bir yüksek dalgaya doğru bir artış muhtemel görünüyor.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin