featured

Kripto uzmanlarından uyarı: Bitcoin bu seviyeyi savunmazsa 30,000 doların altına düşebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin (BTC) fiyatı, son haftalarda birkaç önemli rüzgara maruz kaldı. Bu rüzgarlar göz önüne alındığında kripto uzmanları, piyasa liderinin değerinin daha da düşmesini önlemek için korunması gereken kritik destek seviyeleri belirlediler.

Bir kripto piyasası uzmanı olan Ali Martinez’e göre, 38,530 dolarlık bir Fibonacci geri çekilme seviyesi tespit edildi. Uzman, eğer bu kritik seviye kırılırsa piyasa liderinin fiyatının 27,000 dolar seviyesine kadar gerileyebileceğini söylüyor. Martinez bu konudaki düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

Bitcoin’in son savunma hattı, 38,530 dolarda bulunan %78,6 Fibonacci düzeltme seviyesidir. Bu destek noktasının aşağı yönlü kırılması BTC’nin 32,853 dolara, hatta 26,820 dolara kadar düşmesine neden olabilir. BTC’nin 3 günlük grafikte RSI desteğini çoktan kırdığına dikkat edin.

Bitcoin grafik

Benzer şekilde, Hollandalı analist Michaël van de Poppe, BTC’nin 32,000 dolara, hatta belki de 30,000 doların altına düşmesini durdurmak için ‘çok önemli’ olduğunu öne sürdüğü benzer bir destek noktası belirledi.

Bitcoin sonunda benim için çok önemli olan bir alt sınır alanına girdi. Bu seviye kaybedilirse, yeni düşük seviyelere gidilebilir. Ben 30,000 dolar seviyesinin altına kadar gidebileceğini düşünüyorum.

Bitcoin 28 Mart’tan bu yana %20 düştü

Piyasa lideri olan BTC, 28 Mart tarihinden bu yana %20 oranından fazla değer kaybetti. Kripto borsa cüzdanlarından 2,5 milyar dolardan fazla değere sahip 64,000 adetten daha fazla BTC’nin çekildiğini belirtmekte fayda var.

Martinez sözleriyle bu olaya dikkat çekti:

28 Mart’tan bu yana bilinen kripto para borsası cüzdanlarından yaklaşık olarak 2,57 milyar dolar değerinde 64,233 adet BTC çekildi. Aynı zamanda, Bitcoin fiyatının %20’den fazla düştüğünü ve en ağır 48,200 dolardan 38,566 dolara gerilediğini gördük.

Gerçekten de o tarihten bu yana, Miami’deki son Bitcoin 2022 konferansının ardından BTC savunucuları etrafındaki olumlu duygulara rağmen, Bitcoin önemli bir düşüş yaşadı.

CoinMarketCap verilerine göre, piyasa lideri son 24 saatte %3,42 oranında düşüş yaşarken, önceki haftaya göre de %5,79 oranında değer kaybı kaydetti. Bunlara rağmen BTC bu yazının yazıldığı sırada 39,000 dolar seviyesinin biraz üzerinde işlem görüyor.

FinanceInBold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin