featured

“Bitcoin rallisini başlatabilecek senaryo!” Bloomberg açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yeni nesil yatırımcıların en fazla tercih ettiği piyasa olan kripto para piyasası ilgiyle takip ediliyor. Piyasadaki öncü ve en büyük coin olan Bitcoin 65.000 dolara kadar yükselmişti. Fakat bu yükseliş uzun zaman önce sona erdi. Bu yüksek seviyelerin hemen ardından BTC, hızla 45.000 dolar seviyelerine kadar geriledi.

Bitcoin, geçtiğimiz ay küçük bir aralık içerisinde sürekli hareket halinde. Piyasadaki düşük volatilite uzun süren konsolidasyonun bitmeye yakın olduğunu gösteriyor olabilir.

Bloomberg’in yayınladığı makalede, 30 günlük volatilitenin şu anda en büyük coin’in fiyat hareketinin negatif kalmasına sebep olduğu belirtildi. Buna ek olarak eylül ayından bu yana en düşük değerlerde hareket ettiği söylendi. Makalede de belirtildiği gibi Bitcoin, “kısa vadeli tükenme sinyalleri gösteriyor”.

Demark göstergesi

Yatırımcılar, kripto para biriminin fiyat hareketinin “tükenmiş” olup olmadığını belirlemek için fiyatın geçmişine göre hareket eden Demark göstergesini kullanır. Bu gösterge, bir varlığın aşırı uçlarını önceki dönemin eşdeğer fiyatıyla karşılaştıran bir teknik analiz aracıdır.

Bitcoin

Bu yöntem yatırımcıların varlığın mevcut talebini önceki dönemlerle karşılaştırmasına ve piyasadaki yön eğilimini belirlemesine olanak tanır. Bazı yatırımcılar Demark’ı RSI göstergesiyle karşılaştırır. Ancak bu iki araç birbirlerinden oldukça farklı çalışıyor. RSI sadece yukarıda belirtilen gösterge ile belirli bir dönemin hem yüksek hem de düşüklerini içerdiğinde kapanış seviyelerini sayıyor.

Demark göstergesi Bitcoin için ne gösteriyor?

Göstergeye göre Bitcoin, teknik analiz alanındaki en güçlü “tükenme” sinyallerinden biri olarak kabul edilen bir “9-13-9” deseni oluşturdu. Aynı model, BTC’nin yaklaşık olarak 3.800 dolar seviyelerinden işlem gördüğü Mart 2019 tarihinde de ortaya çıkmıştı.

Bu yazının yazıldığı sırada Bitcoin, 46.000 dolardan işlem görüyor. Mevcut durumunda %2 oranında büyüme gösteriyor. Son yedi gün içinde, kripto para biriminin fiyatı %0,6 oranında değişti. Bu da son derece düşük volatilite olarak kabul ediliyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin