featured

Bitcoin rallisi yeniden kendini gösterdi: Kriz ortasındaki son durum

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – BTC’nin pazar payı kazanımları, son zamanlarda, Şubat ayı için hafif derecede olumlu bir tüketici fiyat endeksi (TÜFE) verilerinin yayınlanmasının ardından gelmişti. Geçen yazdan bu yana ilk kez salı günü 26.000 doları aşan Bitcoin rallisi görüldü. TÜFE raporu, kripto pazarında bir ani artışa neden oldu.

Buna karşın hafta içinde Avrupa Merkez Bankası, Euro bölgesindeki enflasyonun soğumasına rağmen, ABD bankacılık krizinin Avrupa bankalarına bulaşmasını hafife alarak dün faiz oranlarını 50 baz puan artırdı. Credit Suisse İsviçre merkez bankasından 54 milyar dolar aldıktan sonra hisse senetleri ve vadeli işlemler toparlandı. Risklerin ortasında Bitcoin rallisi için önemli kazanımla volatil görünümü artırdı.

BTC.D en son 25 Haziran 2022’de %45’in üzerine çıktı. Son dalgalanma, kripto dostu bankalar Silvergate ve Signature’ın başarısızlığı ve daha geniş bankacılık sektörünün neredeyse erimesiyle kripto piyasalarında iki haftalık çalkantılı bir dönemde geldi. 

Bitcoin rallisi ve dominansın artışı

Bitcoin hakimiyeti, yüksek stres dönemlerinde tarihsel olarak yükseldi. Çünkü BTC, diğer kripto para birimlerinin çoğundan daha az değişken bir varlık olarak kabul ediliyor.

Son iki gündeki bir miktar konsolidasyon ve gerilemenin ardından, dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC) bugün yeniden %6’lık bir artış gösterdi. Bitcoin rallisi ile beraber 25.750$ seviyelerini geçti. Bununla birlikte, Bitcoin haftalık kazançlarını %30’a çıkardı.

Bitcoin, geçen hafta diğer tüm altcoinleri geride bırakarak güvenle lider durumda . Bankacılık krizi Amerika ve Avrupa’da ortaya çıktıkça, yatırımcılar diğer kripto para birimleri yerine Bitcoin’i tercih etti. Teknik tabloda olduğu gibi, BTC’nin son fiyat hareketi, makro düşüş trendi direncinden bir kopuş gösteriyor


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin