featured

Bitcoin neden hâlâ 40,000 doların altında? Gelecekteki fiyat hareketi için 2 farklı senaryo…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin’in Nisan 2022’nin başında 50,000 dolar seviyesini aşması bekleniyordu. Ancak bunun yerine fiyatlar geri çekildi ve hatta yukarı yönlü bir çizgiyi kırdı.

Özellikle düşen hisse senedi piyasası ile güçlü korelasyon nedeniyle bu düşüşe katkıda bulunan birçok faktör var. Bitcoin bugün neden düştü? Fiyat hâlâ 40,000 doların altında iken satın almak iyi bir fikir mi? Bitcoin yakında yükselecek mi? Bu soruların hepsine sırayla cevap verelim…

Bitcoin bugün neden düştü?

Kasım 2021’de başlayan büyük kripto çöküşünden sonra, Bitcoin fiyatı 68,900 dolardan düşüşe başladı ve 34,000 dolara kadar geriledi. Bu çöküşün ardından BTC ve diğer kripto para birimleri toparlanmaya başladı. Piyasa liderinin fiyatı, günlük yatırımcılar için mükemmel bir kurulum olan paralel bir yükseliş trendi oluşturdu.

Bitcoin grafik

Temelde fiyatlar üst yükseliş çizgisine ulaştığında satış hareketleri başlarken, alt çizgiye ulaştığında ise alım işlemleri başlar.

Bitcoin fiyatı, bu paralel yükseliş trendi içindeki fiyat hareketinin bir parçası olarak basitçe düştü. Fiyatlar genellikle arz ve talebe göre bu kanal içinde toparlanır. Hisse senedi piyasasındaki düşüş görünümü ve kripto para birimleri son zamanlarda bu piyasalarla korelasyon göstermesi sebebiyle bu yükseliş kanalında bir kırılma gördük. Bu da, Bitcoin fiyatını 36,000 dolar ile 39,000 dolar arasında sınırlandırılmış güçlü bir satın alma alanına getirdi

Fiyat tahmini – Bitcoin tekrar yükselecek mi?

Mevcut düzeltme doğal bir ayarlamanın parçası olduğu için, yakında bir toparlanma olacağını varsayabiliriz. Bu tahmin, fiyatların şu anda güçlü bir alım bölgesinde olması sebebiyle gayet gerçekleşmesi muhtemel bir konumda. Özellikle 30,000 dolar seviyesine doğru birkaç kırılma gördük. Ama öte yandan fiyatlar daha da yükseldi. Bu senaryo bugün tekrar olacak mı? Bakalım sırada neler var.

BTC fiyatı için 2 farklı senaryo

1.Senaryo

Bitcoin, daha önce olduğu gibi güçlü alım bölgesini kırabilir ve 30,000 dolar gibi bir fiyata gerileyebilir.  Böyle bir durumda, bu senaryoyu korumak için 36,500 dolar civarında bir stop-loss yerleştirmek iyi bir fikir olacaktır. 37,000 dolar seviyesinin kırılması durumunda fiyat, 30,000 dolara kadar düşebilir.

2.Senaryo

Öte yandan, fiyatlar bu durumda istikrara bakıyor ve yükseliş kanalına geri dönmek için toparlanıyor. Bu senaryo, hisse senedi piyasaları daha fazla çöktüğü veya durgunlaştığı için yatırımcıların parasının kripto piyasasına aktığını varsayar. Ancak, senaryo 1’in gerçekleşmesi durumunda, stop-loss seviyesini 36,500 dolarda tutmaya devam etmek iyi bir fikir olcaktır.

 

CryptoTicker


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin