Bitcoin

Bitcoin boğaları artan adres etkinliğinin ortasında BTC’yi 28 bin dolara yükseltti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para birimlerinin öncüsü Bitcoin (BTC), sürekli gelişen payıyla finans dünyasını büyülemeye devam ediyor. Son gelişmelerle birlikte, Bitcoin’in aktif adresleri üç haftanın en yüksek seviyesine çıkarak önemli bir artışa tanık oldu.

Faaliyetlerdeki bu artış sadece BTC ağına yeni bir soluk getirmekle kalmadı. Aynı zamanda kripto paranın fiyatında da önemli bir artış yankı buldu. Artan ağ aktivitesinden kaynaklanan talep artışı, alfa coin’in fiyatını yeni zirvelere taşıyarak kripto para piyasasında heyecan ve potansiyel duygusunu ateşledi.

Bitcoin’in aktif adreslerindeki artış büyümeye işaret ediyor

Kripto istihbarat portalı Santiment’in Twitter güncellemesine göre kripto para birimi için aktif adres sayısı üç haftanın en yüksek seviyesine çıkarken Bitcoin’in yükselmesini destekliyor.

📈 Mayıs ayının endişe verici derecede düşük olan Bitcoin adres etkinliği nihayet yeniden toparlanmaya başlıyor. Kripto varlıkların sürekli rallilerden keyif alması için artan fayda gereklidir. BTC’nin haziran ayına 1 milyon veya daha fazla günlük aktif adresle girip giremeyeceğini takip edin.

Faaliyetlerdeki durgunluğun ardından, son veriler BTC için aktif adres sayısının etkileyici bir şekilde 960.000’e ulaştığını ve 3 Mayıs’tan bu yana ilk kez bu seviyelere ulaşıldığını ortaya koyuyor.

Source: Santiment
Kaynak: Santiment

Aktif adreslerdeki artışla senkronize olarak BTC’in CoinGecko’daki fiyatı 28.032 dolara tırmanarak son 24 saat içinde yüzde 3,0 artış gösterdi. Fiyattaki bu artış aynı zamanda yedi gün boyunca yüzde 4,7’lik bir artışa dönüştü.

Bitcoin

Aktif adreslerdeki artış, kripto para ekosistemindeki sürdürülebilir büyümesi için hayati önem taşıyan Bitcoin’in benimsenmesini göstermektedir. Haziran ayına yaklaşırken günlük 1 milyon aktif adres gibi önemli bir kilometre taşını aşıp aşamayacağını görmek için tüm gözler Bitcoin’in üzerinde.

Bitcoin balinaları agresif birikime devam ediyor

Birikimdeki geçici yavaşlamaya rağmen Bitcoin balinaları (10.000 veya daha fazla BTC’ye sahip olanlar) lider kripto para birimini satın alma işlemlerini bir kez daha yoğunlaştırdı ve özellikle hafta sonu bir artış gözlemlendi.

Balinaların bu agresif birikimi, Bitcoin’in uzun vadeli potansiyeline olan güvenin tazelendiğini gösteriyor ve gelecekteki piyasa trendleri için bir gösterge olabilir.

BTC/USD Grafik: TradingView.com

Bu gelişmelerin ardından, kripto piyasası tasfiyelerde önemli bir artışa tanık oldu ve yalnızca son 24 saat içinde 118 milyon doları aştı. Piyasa içgörüleri konusunda yetkili bir kaynak olan The Kobeissi Letter’a göre BTC’in 28.000 dolar seviyesinin üzerine çıkması önceki gece “prensipte varılan” bir borç tavanı anlaşması haberiyle aynı zamana denk geldi.

Kobeissi Letter, daha ayrıntılı olarak, borç tavanının 1 Ocak 2025’e kadar sınırsız kalacağı ve sınırda belirli bir artış olmayacağı söylentilerini ortaya koyuyor. Bu gelişme, finansal ortam için bir belirsizlik düzeyi ve potansiyel etkiler getirerek piyasa katılımcılarını BTC gibi alternatif yatırımlar aramaya itiyor.

newsbtc.com


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin