Bitcoin madencilik zorluğu tavan yapmak üzere: Ne anlama geliyor?

Bitcoin madenciliği Nisan ayını nasıl geçirdi? Şirketler ne kadar üretim yaptı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçtiğimiz ay Bitcoin madenciliği nasıl bir performans gösterdi. Büyük şirketlerin yaptığı üretimlerle ortaya çıkarılan BTC sayısı ne kadar? Bu yazıda Nisan ayına ilişkin madencilik verileri yer alıyor.

Hive

Şirket, Nisan ayında 268,8 BTC üretti. Hash oranını, ayın başında 2,0 EH/sn Bitcoin madenciliğinden ay sonunda 2,15 EH/sn’ye yükselterek %8 artırdı.

Ayrıca 2.537 ETH üretti. Bu özel hashrate Nisan ayında saniyede 6,1’den 6,26 terahash’a (TH/s) yükseldi.

Hive, Mayıs ayı itibarıyla 2.832 BTC ve 15.914 ETH’ye sahip olarak HODL stratejisiyle aynı doğrultuda sürdürüyor.

Hut 8

Nisan ayında Hut 8, %15’i Bitcoin ile ödenen Ethereum madenciliğinden elde edilen 309 BTC üretti. Şirket yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Sessiz hava koşulları sakinlerden ve işletmelerden gelen elektrik talebini artırdığından, şebekede istikrarlı bir arz sağlamak için tüketimimizi azalttık” 

Ayrıca Hut 8, elektrik fiyatlarındaki artış nedeniyle Drumheller tesisindeki tüketimi de sınırladığını söyledi. 30 Nisan itibarıyla firma, stratejisinin bir parçası olarak toplam 6.769 BTC’ye sahip.

CleanSpark

Nisan ayında CleanSpark 313 BTC çıkardı. Kendi büyümesini ve operasyonunu finanse etmek için toplam 285 BTC’yi dönüştürdü. 30 Nisan’den bu yana şirket eliden 448 BTC tutuyor. CleanSpark’ın toplam hash oranı, 24.000 “en son nesil” Bitcoin madencisinden oluşan bir filo tarafından desteklenen 2,4 EH/s’dir.

Şirket, Nisan ayında Bitcoin satışından yaklaşık 11.9 milyon dolar getirdi. Bunların çoğu Norcross tesisine yatırıldı.

Bitfarms

Nisan başında 3 EH/s’yi geçtikten sonra şirket, Québec, Kanada’da bulunan dokuzuncu tesisi Leger’de faaliyete geçmesi nedeniyle ay sonunda 3,3 EH/s’ye ulaştı. Bu, Mart sonundaki 2,7 EH/s’den %22’lik bir artışı temsil ediyor.

Bitfarms CEO’su Emiliano Grodzki, 

“Mayıs ayında Leger’in inşasını ve Haziran ayında The Bunker’daki inşaatın ikinci aşamasını tamamlama yolunda ilerlemeye devam ediyoruz”

Bitfarmed geçen ay toplamda 405 BTC çıkardı. 30 Nisan itibariyle, şirketin duyurusuna göre yaklaşık 217 milyon dolar değerinde 5.646 BTC’ye sahipti.

Marathon

Marathon ayrıca, Montana’daki tesislerinin normal seviyelerin altında çalışmasına neden olan “bakım sorunları” nedeniyle Nisan ayında Bitcoin üretiminde bir önceki aya göre %30’luk bir düşüş gördü.

Genel olarak şirket, 2023’ün başlarında daha önce açıkladığı saniyede 23,3 exahash’a (Hh/s) ulaşma hedefine ulaşma yolunda olduğunu belirtti.

Iris Energy

Bir önceki aya göre %13 artışla Nisan ayında toplam 137 BTC çıkardı. Avustralya merkezli şirket, ortalama işletim hash oranını 1.038 EH/s’ye yükseltti. Aylık işletme geliri de %6 artarak 5,4 milyon dolara yükseldi.

İlk aşamada 1,5 EH/s’ye (50 megavat eşdeğeri) ulaşma hedefiyle, Kanada, Mackenzie’deki tesisinde planlanandan 0,3 EH/sn önce devreye alıyor.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin