featured

Bitcoin kritik desteği kaybetti! Düşüş, önümüzdeki hafta da devam edecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, 16,825 dolarda bulunan kritik destek noktasını kırdı. Böylece, yükselen bir trend çizgisi olan ters bir bayrak modelinden çıktı. Bu desteğin kaybedilmesi, piyasada devam eden satış baskısını yoğunlaştırarak, BTC fiyatının gelecekteki destekte daha derin bir düzeltmeye tanık olabileceğini düşündürüyor.

Bitcoin fiyatı, ters bayrak modelinin kaybedilmesinin ardından %6,5’lik bir düşüşe hazırlanıyor. Günlük RSI eğimi de yeniden negatif bölgede.

Bitcoin için gün içi işlem hacmi, %49’luk bir kayıpla 10,3 milyar dolardır.

Kripto borsası Binance’i çevreleyen son belirsizlik ve ABD Merkez Bankası’nın faiz oranlarını sıkılaştıracağına dair spekülasyonlar arasında, kripto piyasası son birkaç gün içinde önemli satışlara tanık oldu.

Sonuç olarak, piyasa liderinin fiyatı son dört günde %6,5 oranında bir düşüş yaşadı. Bitcoin, bu yazının yazıldığı sırada 16,696 dolar civarında işlem görüyor. Bununla birlikte bu düşüş, tersine çevrilmiş bayrak adı verilen bir düşüş devam modelinin destek trend çizgisini kırdı. Teorik olarak, bu düşüş eğilimi, yukarı yönde küçük bir geri çekilme gerçekleştirdikten sonra piyasadaki satış baskısını hızlandırır.

Bitcoin grafik

Fiyat, 16 Aralık’ta uzun kırmızı bir mum destek noktasını kırdı ve yenilenen düşüş momentumuna işaret etti. Bugün, BTC fiyatı destek noktasını takip etmeye çalışırken %0,5 oranında düştü.

Bu nedenle satış baskısı devam ederse, Bitcoin fiyatı %6,5 oranında bir düşüşle 15,600 dolarda bulunan destek noktasına dokunabilir.

Bununla birlikte 16.125 dolar seviyesi, alıcıların trend kontrolü için mücadele etmeye çalışabilecekleri önemli bir ara destek olarak duruyor.

Bitcoin için bazı teknik göstergeler

RSI: BTC’nin son fiyatının hızını ve büyüklüğünü ölçen RSI göstergesi, fiyat hareketindeki gücü yansıtır. Bu nedenle son düşüşle birlikte RSI, nötr çizginin altına bir dalış yaptı. 14 SMA seviyesi, piyasada altta yatan düşüşü gösteriyor.

Bollinger Bantları: Göstergenin orta çizgisinin altında hareket eden fiyat, satıcıların mevcut fiyat hareketini kontrol ettiğini gösteriyor.

Piyasa lideri için fiyat hareketi ayıların lehine iken, volatilite ise düşük. Takip edilmesi gereken direnç noktaları 16,825 dolar ve 17,300 dolar seviyelerinde iken, destek noktaları ise 16,125 dolar ve 15,900 dolar seviyelerinde bulunuyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin