29 Kasım Pazartesi BTC fiyat analizi: Bitcoin yeniden güç mü topluyor?

Bitcoin ilk ETF işlemlerinde günün rekorunu kırmaya çok yakın

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberProShares tarihte bir ilke imza atarak Bitcoin için ilk ETF işlemlerini başlattı. Amerika’nın ilk ETF’i olarak tarihe geçti. Bitcoin içinde ilklerin günü oldu. Aynı zamanda ProShares ise vadeli işlemleri başlatan ilk şirket unvanına sahip oldu. Uzun yıllardır SEC başvurusu yapan ProShares, sonunda istediği sonucu aldı.

ETF, TSİ 16’dan sonra işlemlere başladı. New York borsasına giren Bitcoin önemli bir işlem hacmine kısa sürede ulaştı. Henüz 2 saat olmadan 500 milyon dolardan fazla işleme girdi. Böylelikle BTC ilk kez girdiği borsada da güçlü bir başlangıca imza attı.

BITO, bu haliyle işlem hacmine devam ederse en yüksek açılış gününün sahibi olacak. Veriler BITO’nun en yüksek açılış işlem hacmine ulaşacağını gösteriyor. Spot işlemlerinde kırdığı rekoru bu sefer New York Menkul Kıymetler Borsası’nda da gösterebilecek.

Bitcoin ilk işlem gününde rekor kırmaya hazır

New York Menkul Kıymetler Borsası’nda açılış zili çalarak BITO ismiyle Bitcoin ETF ticaretine başladı. Açılış zilinin ardından ise BTC, işlem hacminde yarım milyar doları geçti. İşlem hacmi aynı zamanda borsa tarihinde ilk 15 ETF arasına girmesini sağladı. Fakat borsa kapanışına kadar rekorun geleceği düşüncesi hakim.

BITO’nun en üst sırada yer alması için ise 1 milyar doların üzerine çıkması gerekiyor. Nisan ayında piyasa çıkan Blackrock US Carbon Transition Readiness ETF, en yüksek işlem hacmine sahip. Haberi yaptığımız bu saatte ise Bitcoin vadeli işlemlerde 650 milyon doları aştı. 

ProShares’in Bitcoin ETF’i rekor kıracak gibi gözüküyor. Ancak bu ay içinde sadece BTC, ETF tabanlı vadeli işlemlere çıkmıyor. Cathie Wood’s Ark Invest, Valkyrie İnvestments, VanEck gibi şirketlerinde ETF başvurusu bulunuyor.

cryptobriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin