Bitcoin için kritik seviye belli oldu! Yeni bir dip mi geliyor?

Bitcoin için kritik seviye belli oldu! Yeni bir dip mi geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasası, son birkaç aydaki BTC fiyat eğrisinin bir sonucu olarak garip bir karışıklık içinde. Bitcoin, Kasım ayının başlarında 69.000 dolarda ATH’sine ulaştıktan sonra büyük düşüşler kaydetti.

Bitcoin, 4 Aralık’ta yaşanan ani düşüşle  42 bin dolara geriledi. Aynı fiyat seviyesi 7 Ocak’ta tekrar test edildi ve bu nedenle piyasanın havası önemli ölçüde değişti.

BTC, Kasım ayındaki ATH’sinden Aralık’ta neredeyse %30 düştü. Bunun yanında, CME BTC Vadeli İşlem hacimleri %77,4 düşerek 11 milyar dolara geriledi. Kaydedilen bu düşüş, Bitcoin’de şimdiye kadar kaydedilen en büyük aylık düşüş olma özelliğini taşıyor.

Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi’ne göre, BTC, ocak ayında 40 bin dolara yaklaştığında piyasa ‘aşırı korku’ içindeydi. Kripto kralı, Temmuz ayından bu yana ilk kez yeni bir dip görmüştü.

Buna ek olarak, geçen hafta boyunca borsalara daha fazla Bitcoin girdi. Bu durum, yatırımcıların ruh halinde karamsar bir değişime işaret ediyor.

Bitcoin fiyatını ne bekliyor?

Şu anki BTC fiyat hareketi, Göreceli Güç Endeksi (RSI) daha düşük seviyelere ulaşırken, fiyatın dört zirveye ulaştığı Şubat-Mayıs ayına benziyor.  BTC’nin Mayıs ayında 30 bin dolara düşmesine, daha düşük yüksek seviyeler oluşturan dört zirve ve şimdikine benzer bir RSI neden olmuştu.

BTC boğalarının önemli bir geri dönüş için son umudu 40 bin dolarlık destek gibi görünüyordu. Bununla birlikte, üstesinden gelinmesi gereken daha büyük bir negatif eğilim çizgisi var.

Şimdilik, 365 günlük MVRV, bir geri dönüş için iyi bir fırsattır. Ancak fiyat tutunamazsa, yükseliş beklentileri çürütülecek. Bitcoin haftayı 40 bin doların altında bitirirse, yakın gelecekte 30 bin dolarlık desteği test etmesi için ihtimal yüksek. 40 bin dolarlık işaretin önemli bir şekilde tersine çevrilmesi, BTC’nin gelecek yolunu belirleyebilir.

coinpedia


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin