featured

Bitcoin HODL yapan yatırımcıların güveni devam ediyor! Peki, güvenin arkasındaki sebep ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber –  Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin, başlangıcından bu yana oldukça zorlu bir yolculuk geçirdi. Ancak piyasa koşulları ne olursa olsun bir grup HODL yapan yatırımcı, sayısız fiyat düzeltmesine rağmen güçlü desteğini sürdürmeye devam etti.

Bitcoin’in zincir üstü metriklerinden biri, yatırımcıların güveninin bir işaretini anlatmak veya daha doğrusu vurgulamak için hayati bir işaret sergiledi. Bitcoin’in kripto para borsalarında tutulan dolaşımdaki arz yüzdesi, %10’un altına düştü. Bu, BTC fiyatının kripto kışının sonunda yani Aralık 2018’de 3,200 dolara düşmesinden bu yana ilk kez gerçekleşti.

Bitcoin HODL

Zincir üstü analitik firması Santiment’e göre, geçen ay kripto para piyasalarındaki volatilite “BTC’nin panik satışları için borsalara taşınmasına neden oldu.” Firma, borsalarda tutulan düşük arzın “HODL yapan yatırımcıların güveninin bir işareti” olduğunu söylüyor.

İlginç bir şekilde bu yatırımcılar, ayı piyasasından bağımsız olarak token’lardan kâr etme amaçlı etkileyici bir kayıt tuttular. Glassnode’dan gelen son veriler, Bitcoin’in uzun vadeli yatırımcılarının şu anda toplam arzın yaklaşık %90’ına sahip olduğunu gösteriyor.

Ayrıca son birkaç hafta içinde, uzun vadeli yatırımcıların sahip olduğu kârdaki arz yüzdesi %90’ı aştı. Bu, kısa vadeli yatırımcıların payının %10’un altına düştüğü anlamına geliyor.

Analistler, yerel zirvelerin ve diplerin önemli balina aktivitesi gösterdiğini fark etti. Bu yüzden BTC balinaları son birkaç haftadır piyasa liderinin fiyatını bir miktar da olsa kontrol ediyor gibi görünüyor.

Özellikle veriler BTC balinalarının, son satışlardan önce token’larını sattıklarını ve daha fazlasını biriktirebilmek için düşüşten yararlandıklarını gösteriyor.

Endişe nedeni ne?

Sadece yatırımcılar en büyük kripto para birimindeki hisselerini satmakla kalmadı, aynı zamanda Bitcoin madencileri de son satışlar sırasında elindeki BTC token’larını sattı. Ancak bu, yatırımcılara oranlara çok daha yavaş gerçekleşti.  BTC madencilerinin gelirindeki düşüş, bu senaryonun arkasındaki temel neden olabilir. Madencilerin bakiyeleri son zamanlarda ayda 5,000 ila 8,000 BTC (veya 30 bin dolardan yaklaşık 150 milyon ila 240 milyon dolar değerinde BTC) gibi yüksek oranlarda düştü.

Ama yine de, herkes bu veriye uyum sağlamıyor. Örneğin, Bitcoin madencilik şirketi Marathon, 1 Haziran itibariyle 9,941 adet BTC token’ına sahip olduğunu söyledi. Şirket BTC biriktiriyor ve Ekim 2020’den beri herhangi bir satış yapmadı.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin