featured

Kripto kışı, en gözde kripto para birimlerinin yılın en düşük seviyelerine gerilemesine neden oluyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para birimlerindeki kayıplar bugün derinleşti. Piyasa lideri olan Bitcoin’den en gözde altcoin’ler olan Ethereum Solana’ya kadar neredeyse hepsi yılın en düşük seviyelerine yaklaştı.

En büyük 100 token’ın performansını izleyen ve ölçen MVIS CryptoCompare Digital Assets 100 Endeksi, %4,9 oranında düşüş yaşadı ve yıl için düşüşü neredeyse %50’ye kadar getirdi. Endeksin neredeyse yarısını oluşturan Bitcoin dördüncü günde de düşüş yaşadı. Yaklaşık %18’ini oluşturan Ethereum, Terra blockchain çöküşünden sonra mayıs ayının başında daha önceki bir düşük seviyeyi kırdı. Solana ve Cardano gibi popüler DeFi tokenleri daha da düştü.

kripto kış

Pantera Capital Management ortağı Paul Veradittakit mevcut durumla alakalı şu sözleri söyledi:

Kripto kışına giriyoruz. Sermaye, şimdilik BTC ve ETH gibi daha büyük kripto paralarla birleşecek.

Uzmanlar kışı onayladı

Yatırımcılar, yıllar içinde uzun süreli düşüşlerin yaşanmasıyla birlikte piyasanın kripto kışının ortasında olduğunu söylüyorlar. Geçen hafta, Winklevoss kardeşler tarafından yönetilen Gemini Trust, kötüleşen piyasa koşullarını gerekçe göstererek çalışanlarının %10’unu işten çıkardı. ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase Global Inc., işe alımları dondurdu ve bazı iş tekliflerini iptal etti.

Bitcoin, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı kasım ayının başından bu yana değer kaybetmeye devam ederken düşüşler, TerraUSD (UST) stable coin’inin ve on milyarlarca piyasa değerinde kayıplara neden olan ilgili Luna kripto para biriminin çöküşünden sonra hızlandı.

Piyasa aynı zamanda, teknoloji hisselerini vuran – birçok kripto para biriminin korelasyon gösterdiği – kötü ekonomik haberleri de içeriyor. ABD tüketici fiyatlarına ilişkin cuma günü yayınlanan veriler, enflasyonun hızlanmaya devam ettiğini gösterdi. Arca’nın baş yatırım sorumlusu Jeff Dorman, daha fazla faiz artışı ve durgunluğa yol açan sert bir düşüş yaşandığı söyledi ve ekledi:

Bu hafta piyasalar için önemli olan tek olay TÜFE idi. Veriler enflasyonun kontrol altında olmaktan çok uzak olduğunu bir kez daha kanıtladı. Bu da yatırımcılar olasılığını artırmaya devam ettikçe daha yüksek faiz oranları, daha güçlü dolar, daha düşük hisse senedi ve dijital varlık fiyatların olmasına yol açıyor.

BNNBloomberg


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin