Hazır olun: Enerji krizi Bitcoin’i işte böyle etkileyecek!
Hazır olun: Enerji krizi Bitcoin’i işte böyle etkileyecek!

Hazır olun: Enerji krizi Bitcoin’i işte böyle etkileyecek!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Doğrudan sektöre odaklanan en büyük ETF operatörüne göre, artan enerji maliyetlerinin Bitcoin madencilik topluluğu içinde bir konsolidasyona yol açması muhtemel.

Enerji krizi Bitcoin madenciliğine darbe vurabilir

Nashville, Tennessee merkezli dijital varlıklar yatırım şirketi Valkyrie Funds’ın araştırma başkanı Josh Olszewicz, şöyle dedi:

“Bu kriz eninde sonunda en az verimli madencileri vuracak. Elektrik maliyeti artmaya devam ederse, bu onların aynı kârlılıkla madencilik yapmasını engeller.”

Valkyrie Bitcoin Miners ETF’nin hisseleri, Salı günü toparlanmadan önce son üç işlem seansında %19 oranında düşerek bu senaryoyu yansıttı. Şubat ayında başlatılan fon, saat 2’de yaklaşık %7,9 artarak 23,27 dolara yükseldi.

Bitcoin madenciliği, Bitcoin ağını güvence altına almak ve BTC ödülleri toplamak için büyük miktarda güç ve özel bilgisayarlar gerektiren enerji yoğun bir endüstridir. Bu nedenle enerji maliyetleri, bir madencinin kârının ne kadar olduğunu belirleyen en önemli faktörlerden biridir.

Madencilik zorluğu düşüyor

BTC.com’dan alınan verilere göre, bir Bitcoin bloğunu işlemenin ne kadar zor olduğunun bir ölçüsü olan madencilik zorluğu Aralık ayından bu yana ilk kez düştü. Daha düşük bir madencilik zorluğu seviyesi, çevrimiçi madencilik makinelerinden daha az bilgi işlem gücü olduğunu gösterir.

İki haftada bir yapılan güncelleme, geçen yıl madencilik zorluğunda üçüncü en büyük artış olan Ukrayna’ya Rus saldırısından önce Ocak ayının sonunda %9,32’ye kadar yükseldi.

Madencilik zorluğu, Pekin’in geçen Mayıs ayında kripto madenciliğini yasaklamasından ve madencilik endüstrisini Çin’den çıkmaya zorlamasından bu yana hızlı bir şekilde toparlandı ve rekor seviyeleri aştı. ABD, dünyadaki Bitcoin madencilerinin çoğuna ev sahipliği yaptığı yeni Bitcoin madencilik merkezi haline geldi.

Olszewicz, enerji fiyatlarındaki artışların Avrupa’daki madenciler üzerinde daha büyük bir etkisi olabileceğini söyledi. İngiltere, bugün ABD’den sonra Rusya’dan petrol ithalatını yasakladığını duyurdu.

Olszewicz, Bitcoin madencileri için başabaş fiyatının mevcut piyasa fiyatının çok altında olduğunu ve çoğu Bitcoin madencisinin yine de kâr elde edeceğini ve enerji fiyatlarındaki oynaklıktan kurtulacağını söyledi.

bloomberg


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin