Bitcoin fiyatını tahmin etmek için bu veriye bakın: Rekor benzerlik!
Bitcoin fiyatını tahmin etmek için bu veriye bakın: Rekor benzerlik!

Bitcoin fiyatını tahmin etmek için bu veriye bakın: Rekor benzerlik!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Veriler, kripto paraların Nasdaq ile ilişkisi tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını gösteriyor. Bitcoin’in ABD borsasına giderek daha fazla bağlanması dikkat çekiyor.

Bitcoin ile hisse senetlerinin korelasyonu zirvede

Arcane Research’ün en son haftalık raporuna göre, BTC-Nasdaq korelasyonu 1 üzerinden 0,8’in üzerine çıkarak yeni rekorunu kırdı.

Buradaki “korelasyon”, borsa hisse senetleri gibi diğer varlıklardaki hareketlere yanıt olarak Bitcoin fiyatının nasıl değiştiğinin bir ölçüsüdür.

Bu göstergenin değeri pozitif olduğunda, BTC’nin o varlıkla ilişkisinin şu anda pozitif olduğu anlamına gelir. Bu, kripto fiyatının varlığın fiyatıyla aynı yönde hareket ettiği manasını taşır.

Öte yandan, negatif bir korelasyon, kripto paranın fiyatının, varlıktaki değişikliklere ters yönde hareket ederek yanıt verdiğini ima eder.

Sıfır değeri doğal olarak BTC ile hisse senetleri arasında hiçbir korelasyon olmadığını gösterir.

Şimdi, son birkaç yılda Nasdaq, S&P 500, DXY ve altın ile Bitcoin 30 günlük korelasyonundaki eğilimi gösteren bir grafiğe bakalım:

Bitcoin Stock Market Correlation

Yukarıdaki grafikte görebileceğiniz gibi, korelasyon yalnızca son aylarda arttığı için Bitcoin bu yıl boyunca borsayı yansıttı.

Rapor, BTC’nin Nasdaq ile olan ilişkisinin özellikle geçen haftaki FOMC sırasında görünür olduğunu belirtiyor. Endeks için metriğin değeri şimdi 0,8 civarında yeni bir ATH’ye ulaştı.

Grafik ayrıca kripto para biriminin DXY ve altın ile korelasyonunun son aylarda negatif olduğunu gösteriyor.

Rapora göre, Bitcoin’in artan kurumsallaşması, borsa ile artan korelasyonun arkasındaki neden olabilir.

Yatırımcılar kripto parayı bir risk varlığı olarak görüyor ve bu zihniyet devam ettiği ve borsa mücadele etmeye devam ettiği sürece BTC’nin Nasdaq ve S&P 500’e bağlı kalması muhtemel.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin