Dikkat: ABD hisse senetleri yükselişe geçti; Bitcoin fiyatında son durum!
Dikkat: ABD hisse senetleri yükselişe geçti; Bitcoin fiyatında son durum!

Dikkat: ABD hisse senetleri yükselişe geçti; Bitcoin fiyatında son durum!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin ile borsa arasında ayrışması yaşanıyor olabilir. Bu durumdan kripto boğaları mutlu değil. Dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin (BTC), yazım sırasında sabit kalmaya devam ediyor. Son 24 saat içerisinde BTC fiyatı küçük bir artışla (%0,433) 19.643 dolardan işlem görüyor. En büyük ikinci kripto para olan Ethereum fiyatı ise düşmeye devam ediyor.

Bu arada, ABD hisse senetleri, kripto paralardan daha fazla yükseldi. Bu durum ise kripto boğalarını rahatsız ediyor.

S&P 500 endeksi yüzde 1,9 yükseldi. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi %2,2 artarak yükseliş çizgisini genişletti. Amazon, Microsoft ve Meta Platforms gibi büyük hisse senetleri yükselişe öncülük ediyor. Dow Jones Sanayi Ortalaması da keskin bir şekilde yükseldi ve 500’den fazla puan ekledi.

Hisse senetleri yükseliyor!

Hisse senetleri, etkileyici kazançlar sayesinde Pazartesi günü yükseldi. Yatırım bankası hisseleri, Goldman Sachs’ın kabaca %4 artmasıyla beklentileri aştı. Kazanç sezonu devam ederken piyasa şimdi bir kez daha ralli modunda.

Ancak bu iyimserlik, gelecekteki faiz artırımları yolda olduğu için erken olabilir. ABD Merkez Bankası’nın Kasım ayında gösterge faiz oranını 75 baz puan artırması bekleniyor. ABD işgücü piyasası, Fed’in tüm sert müdahalelerine rağmen direnç göstermeye devam ediyor.

JPMorgan’ın küresel makro araştırma başkanı Dubravko Lakos-Bujas, hisse senetlerinin performansının büyük ölçüde dünya çapındaki merkez bankalarının para politikalarına ilişkin kararlarına bağlı olacağına inanıyor.

ABD hisse senetleri ve kripto arasındaki güçlü korelasyon, geçen yılın önemli değerlendirmelerinden biri oldu. Bitcoin, Nasdaq endeksi ile pratik olarak birlikte işlem görüyor, bu nedenle kripto yatırımcıları piyasada gezinmek için makro verileri yakından takip ediyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin